Enkele reacties op ontslag De Wever

Manuela Van WerdeHierbij lezen we op Facebook enkele reacties van Manuela Van Werde en Huub Broers op het ontslag van De Wever door de “NON” van cdH.

Manuela Van Werde: Say no more……

“Door de lat zo laag te leggen, “ontmaskert” de N-VA het cdH voor wat het is (we parafraseren even): “Een integraal deel van de PS-staat” die De Wever zo hard wil bestrijden. “Integraal deel van het systeem, dat tegen een Vlaamse meerderheid in, haar wil oplegt.” Qua beeldvorming heeft De Wever nooit een beter moment gehad om zijn gelijk te halen: “Dit land werkt niet meer naar behoren”. En nog: “Een PS-minderheid legt haar wil op aan een Vlaamse meerderheid.”

Huub Broers: Het Paleis weet nu zeker welk vlees het in de kuip heeft.

De zogenaamde Belgicistische partijen cdH (voor de niet-kenners: een partijtje uit Wallonië) en haar grote broer en baas, de PS, hebben besloten om de gesprekken over een economische herstelregering te boycotten. België interesseerde hen enkel toen het een melkkoe kon zijn. Nu de bevoegdheden afnemen (te weinig naar mijn zin) en dus het geld ook, interesseert het hen niet meer en is een blokkade een leuk spelletje geworden. “België barst” wordt nu door hen gehanteerd als een wapen tegen de sterkste partij van Vlaanderen. Wat de cdH-dwerg verkiest is ook duidelijk: een linkse regering die nog meer gaten maakt (zie het laatste cijfer waardoor er een bijkomende inspanning van 1,9 miljard nodig is) en geen sociaal-economisch herstel aandurft. Hoop doet leven, maar angst doet beven. De angst dat bepaalde Vlaamse partijen zich laten meeslepen wordt bij mij weer groter. Ik hoop toch dat ze hun verstand nu wel gebruiken en ook in eerste instantie aan Vlaanderen denken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here