Robby Longo uitvoerig in de bloemetjes gezet

robby longo

Zaterdag is countryzanger Robby Longo uitvoerig in de bloemetjes gezet tijdens het prestigieus Countryfestival in Scheveningen. Robby kreeg – als eerste artiest – een speciale ‘aanmoedigingsprijs’ voor de inspanningen die hij levert om de countrymuziek in eigen land nog populairder te maken. Onder ruime belangstelling en luid applaus nam Robby Longo z’n onderscheiding in ontvangst. Geëmotioneerd en enthousiast trakteerde de zanger de vele duizenden aanwezigen nog op een onverwacht optreden dat erg in de smaak viel. Toen Robby ‘The World’ inzette, vonden heel wat line dancers vlot de weg naar de dansvloer. Op 1 november staat Robby Longo – als peter – op de affiche van het CountryFest in de Lotto Arena waar hij Jacky, The Black Hills Countryband, Aaron Watson en The Bellamy Brothers zal verwelkomen.

Ook de elfde editie van het bejubelde Countryfestival van Scheveningen is wederom een voltreffer geworden. Tijdens het voorbije weekend zijn er meer dan 10.000 countryliefhebbers uit binnen- en buitenland afgezakt om te genieten van de vele optredens op de vier podia die het festival rijk is. Het mooie aan het festival is dat er ook uitvoerig gedanst wordt en dat talrijke country- en linedanceclubs present zijn en veelvuldig de dansvloeren voor de podia innemen.

De organisatie van het Countryfestival Scheveningen vinden het ook erg belangrijk om nieuwe countryartiesten kansen te bieden en hen te stimuleren in het muzikale genre. “Elk jaar programmeren wij nieuwe namen die voor het eerst hun opwachting maken op het Countryfestival. We vinden het belangrijk dat zij kansen krijgen om hun muziek te laten horen bij een ruim publiek. We merken dat onze bezoekers dat ook heel erg appreciëren en waarderen,” aldus organisatrice Lia ’t Hart.

In het verlengde van de programmatie heeft het Countryfestival Scheveningen dit jaar ook de ‘aanmoedigingsprijs’ in het leven geroepen en die gaat – voor het eerst – naar de onze landgenoot Robby Longo. Lia ’t Hart: “Het is zo mooi om te zien dat Robby geslaagd is in z’n opzet en dat hij de countrymuziek in België een gezicht heeft gegeven. Wij zijn uiteraard heel trots dat hij – lang voor z’n doorbraak in eigen land – al te gast was op ons Countyfestival. Dat was in 2008 en 2009 en toen al werd het ons duidelijk dat hij het zou gaan maken. Dus als extra stimulans geven we hem graag deze mooie ‘aanmoedigingsprijs’ waarmee we zeggen: doe zo verder!”

CountryFest

Uiteraard is Robby Longo erg blij met de onderscheiding die hem te beurt valt. “Het is de allereerste keer dat ik een prijs krijg uit het buitenland. Ik vind het heel fijn dat men hier ook mijn inspanningen voor de countrymuziek zo weet te waarderen en te appreciëren. In Nederland scheert de country al jaren hoge toppen en is het genre heel populair, maar ik zeg altijd; wat Nederland kan, dat kunnen wij ook, en niet alleen in het voetbal! Ik merk de groeiende belangstelling voor country in eigen land aan de interesse die er is voor het CountryFest op 1 november in de Lotto Arena in Antwerpen. Toen ze mij vroegen om peter te zijn van het allereerste indoor countryfestival in eigen land, heb ik meteen toegezegd en actief ook mee de affiche samengesteld. Namen als The Black Hills Countryband, Jacky en de Amerikanen Aaron Watson en The Bellamy Brothers kunnen ook bij ons op heel wat aandacht en interesse rekenen. Ik ben blij dat we zo’n sterke affiche hebben voor ons festival,” aldus Robby Longo.

Nederland

Nadat hij zijn aanmoedigingsprijs in ontvangst nam op het Countryfestival in Scheveningen, trakteerde Longo het aanwezige publiek nog op een onverwacht maar gesmaakt optreden. Robby bracht z’n nieuwe single ‘Wagon Wheel’ en nummers uit z’n platina album ‘Country Man’. Vooral tijdens ‘The World’ werd de dansvloer massaal ingenomen door line dancers die zich helemaal uitleefden. De lokroep vanuit Nederland klinkt steeds luider voor Robby Longo, maar zelf houdt de zanger voorlopig de boot af. “Dit jaar ligt de focus op mijn nieuw album ‘Take It Easy’ dat op 11 augustus verschijnt en uiteraard op 1 november het CountryFest. Het is fijn dat er signalen zijn vanuit het buitenland en dat hier in Nederland ook wordt geapprecieerd waarmee ik bezig ben. Ik laat het aan mijn entourage over om dat allemaal rustig te bekijken om dan samen te beslissen of we stappen gaan zetten over de grens,” zegt de man met de cowboyhoed nuchter.

Meer info over het ContryFest op 1 november 2014 in de Lotto Arena in Antwerpen kan je vinden op www.countryfest.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here