Aalst wil haar inwoners doen sporten op Sportmarkt

aalst

aalstAalst wil haar inwoners doen sporten op Sportmarkt. Zondag 29 juni kun je gratis sporten in het stadscentrum op Sportmarkt Aalst. Van 13 tot 18 uur vormen de Grote Markt, de Hopmarkt, het Vredeplein en het Werfplein het decor van demonstraties, initiaties, sportinformatiestanden en een kinderdorp. De 5200m² sportactiviteiten, aangeboden door de Aalsterse sportclubs, Defensie en BLOSO, zijn toegankelijk voor personen met een handicap en richten zich zowel op gezinnen, jongeren als ouderen.

Na de succesvolle organisatie van ‘Spelen op tournee’ in 2012, met meer dan 2000 deelnemers, is de stad Aalst zeer verheugd dat BLOSO zich de komende 3 jaar engageert om in samenwerking met de lokale sportverenigingen en het SportAG het evenement ‘Sportmarkt’ te organiseren in Aalst. Sportmarkt Aalst kadert in de visie van de stad Aalst die via het sportbeleidsplan het ‘sport voor allen’- principe op zoveel mogelijke manieren wenst te stimuleren. Sportmarkt Aalst is dan ook een zeer laagdrempelig evenement dat de burger op een andere manier in contact brengt met sport en met de Aalsterse sportverenigingen.

Blikvanger op elk plein Op de Grote Markt kan je je letterlijk onderdompelen in een heuse duiktank. Er zijn duikpakken, handdoeken en een omkleedruimte voorzien. Daarnaast kan je er ook dansen en aan gevechtsport doen. De Grote Markt is ook het centrale punt van Sportmarkt Aalst, je kan er UIT-pas punten sprokkelen en een leuke gadget winnen wanneer je alle sportpleinen actief bezocht hebt. Op het Werfplein staat de hoogste mobiele klimmuur van Defensie met deathride.

Je kan er ook enkele nieuwe sporten zoals bikepolo en speedbal beoefenen. Korfbal, aikido, speleologie en ropeskipping maken het Werplein compleet. Het Vredeplein wordt omgetoverd in een heus kleuter- en kinderdorp met tal van opblaasattracties. Ook de lokale turnkring zal er samen met de zwemclub zijn kunsten laten zien. De Hopmarkt wordt een echt hindernissenparcours. Op het evenementenplein zijn er tal van ploegsporten te beoefenen. Op het bomenplein kan je laten meten hoe snel je kan lopen, hoe handig je bent met de bal en staat er ook een BLOSO hindernissenparcours. Sportmarkt in cijfers: 5200 m² sportvloeroppervlakte 200 medewerkers 21 Aalsterse sportverenigingen

Sportmarkt Aalst is een initiatief van BLOSO in samenwerking met de stad Aalst, het SportAG en de Aalsterse sportverenigingen: Aikido Tobu Chicu Aikikai – Atletiek Land Van Aalst – BBC Erembodegem – BBC Okapi Aalstar – Dansgroep Bi’Force – De Caspers – DBC Osiris Aalst – Duikschool Hydra – Floorball The Mighty Devils – Handbal Aalst – Hockey Club Patria Aalst – Jiu-Jitsu Club Yukio Tani Aalst – Kon. Turnkring Aalst – Kon. Zwemclub Neptunus Aalst – Korfbalclub AGO Aalst – Move United – RSC Jumping Onions – SC Eendracht Aalst – Scherma Aalst – Voetbalacademie-net – VWI Taijiquan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here