Joeri Mens eerste kandidaat Prins Carnaval Aalst 2015

prins carnavalJoeri Mens doet een gooi naar de prinsentitel

Joeri Mens (41) is de eerste die dit jaar zijn kandidatuur voor Aalsters prins carnaval 2015 bekend maakt. Carnaval is nog maar een maand achter de rug, maar de ware carnavalist bereidt de volgende editie al voor. Vandaag staat er al een nieuwe kandidaat- prins op. “Ik weet het, het is nog vroeg, maar de carnavalsgroepen beginnen hun activiteiten naar carnaval 2015 toe te organiseren. Dan wil ik er als kandidaat-prins zijn om hun te steunen. Het zal een druk jaar worden, maar ik doe het graag.”, zegt Joeri tevens voorzitter van carnavalsvereniging Beschomt.

De kaarten van Joeri liggen op het eerste gezicht goed. “Reeds van in de jaren 90 konden heel wat kandidaat prinsen op mijn steun rekenen. Sindsdien ben ik actief achter de coulissen van de prinsenverkiezing.”, vertelt Joeri. Ook zijn ouders, Guy Mens en cantinière Myriam, en grootmoeder Elza Aelbrecht, zijn gewezen carnavalisten. Hij kan dan ook rekenen op steun van heel wat generaties prinsen en carnavalisten. Van prins Michel Cleemput (prins in 1971, 1973 en 1978) tot prins Peter ‘Den Board’ Van Nuffel (prins in 2013). Ook prins Jurgen kent Joeri al van in zijn jeugd. Joeri is een doorwinterd carnavalist en een goeie vriend. Het zou fantastisch zijn mocht Joeri de scepter mogen zwaaien. Ik help hem graag die droom te verwezenlijken , aldus prins Jurgen.

Joeri voelt zich helemaal klaar voor de strijd om de scepter. “Door de jaren heen is de drang gestaag gegroeid om achter de coulissen vandaan te komen en zelf mijn eigen show in elkaar te knutselen: een spektakelstuk met mijn liedjes, mijn grappen, waar ik kan tonen hoe ik carnaval beleef”, legt de kandidaat uit. “Het is mijn vrouw Greta die samen met mijn 2 kinderen, Robbe en Lotte, voor mijn 40ste verjaardag me de hint gaven om mijn ultieme jongensdroom alsnog achterna te jagen.”, besluit Joeri.

Foto Joeri Mens als kandidaat-prins 2015.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here