Dilbeeks burgemeester zorgt voor Vlaamse Rand!

dilbeekVandaag werd in de commissie Vlaamse Rand van het Vlaams Parlement een voorstel van decreet van hoofdindiener Willy Segers (N-VA) goedgekeurd dat de vzw ‘de Rand’ omvormt tot een EVA.Een afkorting die staat voor Extern Verzelfstandigd Agentschap, en is een instelling die instaat voor de beleidsuitvoering van de Vlaamse regering

Vanaf nu kan de vzw zelf een lokaal jeugd-, cultuur- of sportbeleid uitbouwen in faciliteitengemeenten die weigeren in te schrijven op de bestaande Vlaamse subsidieregelingen. Eerder maakt de Vlaamse regering ook al 486 000 euro aan extra middelen vrij die de vzw kan investeren in de Nederlandstalige bibliotheken in Kraainem en Drogenbos.

Vlaams Parlementslid en burgemeester van Dilbeek Willy Segers reageert tevreden: “Al te vaak weigeren de overwegend Franstalige gemeentebesturen van de faciliteitengemeenten lokale Nederlandstalige initiatieven te steunen. Met dit decreet geven we vzw de Rand de noodzakelijke rechtsbasis om hun bevoegdheden uit te breiden. De vzw de Rand levert al jaren uitstekend werk. Ze vormt dan ook de ideale partner om samen te werken met de betrokken lokale Nederlandstalige actoren.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here