Gratis pendelbus tijdens zondagsstoet carnaval Aalst

carnaval 2014Gratis pendelbus tijdens zondagsstoet Aalst carnaval

Om de parkeerproblemen voor toeschouwers van de zondagsstoet te verlichten heeft de stad een parkeergeleidingssysteem uitgedokterd. Je kunt je auto gratis kwijt op 2 pendelparkings, waar een pendelbus carnavalsvierders om het kwartier gratis naar hartje stad brengt.

De pendelparkings bevinden zich op het Wijngaardveld en het Industriepark Zuid in Erembodegem, samen goed voor 2.000 parkeerplaatsen. De eerste pendelbus vertrekt om 12 uur, de laatste pendelbus vertrekt in het centrum van Aalst om 22 uur.

Pendel A: Wijngaardveld
De blauwe pendelroute leidt je naar het Wijngaardveld. Je kunt je auto kwijt op de parking van volgende bedrijven: Beschuttende Werkplaatsen, Syntra, Los Blancos, Fabory, Apok en Tupperware. In deze pendelzones zijn er 3 haltes voorzien: aan Star Wash, Tupperware en Honda. Bussen van De
Lijn brengen deze carnavalvierders naar de Veldstraat (aan de Bauwensplaats).

Pendel B: Industriepark Zuid (Erembodegem)

De rode pendelzone brengt je naar het industriepark Zuid in Erembodegem. Parkeren kan aan volgende firma’s: Eandis, Nexans, Cette-Armanis, Somati, Ilva en Tekni. Je kunt de bus nemen ter hoogte van volgende bedrijven: Ilva, Somati en De Geyndt. De chauffeur zet je af aan het Kanunnik Colinetplein.

Bus om het kwartier

De eerste pendelbus vertrekt om 12 uur in de twee pendelzones, met een frequentie van 15 minuten. Lang moet je dus niet wachten tot de volgende. Opgelet: de laatste bus richting pendelzones vertrekt om 22 uur aan de Veldstraat en het Kanunnik Colinetplein.

Duidelijke borden
Borden met een hippe carnavalsvierder leiden je via borden naar de twee pendelzones. Ze zijn net als de carnavalsaffiche ontworpen door Dennis De Wolf . Volg de blauwe route om te parkeren in het Wijngaardveld, de rode route brengt je naar het industriepark in Erembodegem. De bushaltes zijn ook duidelijk aangegeven. Op de parkings houden telkens twee gemeenschapswachten een oogje in het zeil.

Buiten de zone
Naast de pendelzones waar je een gratis bus kunt nemen, stellen ook nog verschillende bedrijven hun parking ter beschikking: Colruyt, Chateau d’Ax, Krefel, DB Electro, Carpetright, Aveve, AD Terlinden, Orchestra-Premaman, Brantano, Van den Nest, Plastiek Hofstade, Culobel en De Winne. Van daar kun je te voet of met een reguliere lijnbus (betalend) naar het centrum. De stad wenst alle bedrijven die hun medewerking verlenen aan dit parkeergeleidingssysteem uitdrukkelijk te bedanken! De provincie Oost-Vlaanderen steunt het parkeergeleidingsproject.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here