Moeders voor Moeders verzamelen Kerstcadeautjes

Wie tijdens de volgende 2 weken geschenken afgeeft op de Meir krijgt een gratis ijsje. Moeders voor Moeders zal geschenken (feestelijke voeding zoals chocolade, koekjes,…maar ook oud speelgoed, kledij,…) ontvangen en later verdelen onder de hulpbehoevende families met kinderen.

Het doel van deze samenwerking is het verzamelen van nuttige of feestelijke Kerstpresentjes voor Antwerpse gezinnen die het moeilijk hebben zelf volledig in te staan voor het onderhoud van hun kinderen. Van 17 december tot 24 december 2004 plaatsen Moeders voor Moeders en Ben & Jerry's op de hoek van Wapper/Meir in Antwerpen een leuke Kerstboom. Naast deze "Moedersboom" staat een stand waar je een Kerstcadeautje kunt afgeven. Je geschenk komt meteen onder de boom terecht en je krijgt in ruil een lekker ijsje.

Moeders voor Moeders helpt gezinnen die door sociale en financiële omstandigheden nauwelijks of niet kunnen voorzien in het onderhoud van hun kind(eren). Deze ouders, die er amper in slagen de eindjes aan elkaar te knopen, kunnen bij de vereniging terecht voor medische zorgen, voedsel en gratis kinderspulletjes. Zo deelt Moeders voor Moeders o.a. wekelijks 2.000 voedselpakketten uit aan de meest hulpbehoevende gezinnen in Antwerpen. Daarnaast krijgt de organisatie nog eens enkele duizenden aanvragen binnen die ze niet kunnen beantwoorden; die 2.000 pakketten zijn het maximum dat ze kunnen verwerken.

Ijsjesmerk Ben & Jerry's ontstond een kwart eeuw geleden uit de vriendschap en sociale bewogenheid van de 2 hippie jeugdvrienden Ben Cohen & Jerry Greenfield. Niet alleen waren zij het beu om voor een 'baas' te werken en wilden ze gewoon veel plezier maken, deze 2 jonge gasten wilden tevens een reële bijdrage leveren aan de maatschappij… en dit is nog steeds de belangrijkste drijfveer bij Ben & Jerry's.
De sociale missie van het merk wordt doorgetrokken doorheen het hele productieproces: zij start met de sociaal verantwoordelijke aankoop van producten (via Fair Trade organisaties, het smile- project, chloorvrije verpakkingen,…), gaat door tot de productie (bvb. het Ben & Jerry's fabriekje draait volledig op groene energie, en kleur-, smaak-, of vulstoffen zijn hier niet welkom!) en eindigt met het helpen van sociaal geëngageerde organisaties bij hun zoektocht naar extra middelen.

De vzw Moeders voor Moeders draait volledig dankzij de inzet van vrijwilligers en krijgen de actieve steun van het sociaal geëngageerde Ben & Jerry's en de bereidwillige medewerking van het Antwerpse Stadsbestuur.

In samenwerking met: http://www.hulporganisaties.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here