Sara krijgt met LouisLouise een even populaire opvolgster

Gent wordt het decor van de nieuwe VTM telenovelle LouisLouise. De serie is gebaseerd op Lalola, een romantische komedie naar een erg succesvolle Argentijnse format en zal Gent neerzetten als een moderne, trendy stad waar het prettig wonen, werken en ontspannen is. De Stad Gent investeert 100.000 euro uit het Stadsmarketingfonds. Productiehuis Studio A ('Familie', 'Spoed') zorgt voor de realisatie. LouisLouise gaat over een jonge vrouwenversierder die de verkeerde vrouw dumpt. Hij wordt behekst en ontwaakt de volgende dag in een heel mooi vrouwenlichaam. De originele Argentijnse reeks werd gefilmd in Buenos Aires. De gelijknamige Amerikaanse versie wordt gerealiseerd door Sony Pictures en gedraaid in New York. Burgemeester Termont ziet Gent, gezien de manier waarop 'Flikken' Gent op de kaart zette, zijn stad al op het niveau van deze wereldsteden.

Daarmee is het gezegd: na Flikken wordt Gent opnieuw de ster van een televisiereeks. Studio A is ervan overtuigd dat Gent aansluit bij alle locatienoden voor de reeks. Het productiehuis liet zich vooral bekoren door het jonge, hippe imago van Gent. Het zal dan ook maximaal inspelen op de bruisende aspecten zoals economie, cultuur en sport. Maar ook de provincie Oost-Vlaanderen pikt een graantje mee van dit succes. Gedeputeerde Vercamer wil als partner uitdrukkelijk aanwezig zijn in de serie. De provincie heeft daar eveneens 100.000 euro voor over. Een aantal opnames gebeuren in provinciale gebouwen en de kijker zal kennis maken met het Oost-Vlaamse gevoel. Ook gouverneur Denys gelooft in het succes van de de nieuwe reeks. Die zal ongetwijfeld het Vlaamse publiek aanspreken, maar heeft zeker ook het potentieel om in Nederland te worden opgepikt.

Louis, de succesvolle hoofdredacteur van een mannenblad, is het schoolvoorbeeld van een macho die ononderbroken jacht maakt op knappe vrouwen die hij na kort na consumptie dumpt. Tot één liefje wraak neemt en hem in een vrouw verandert. Vanaf nu gaat Louis door het leven als Louise, een mooie vrouw die vanaf nu haar mannetje moet staan. Louise worstelt zich door tal van problemen, soms op hilarische wijze. Tot ze voor de keuze komt te staan: blijft ze Louise of wordt ze terug Louis? De nieuwe telenovelle zal worden uitgezonden op VTM, van september 2008 tot en met mei 2009, op weekdagen tussen 18.30 en 19 uur, en op zondagavond.

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here