Nederlanders gebruiken de Belgische Luminette® om winterblues te overwinnen

Lucimed, fabrikant van de Luminette®, het 100% Belgische apparaat voor lichttherapie, opent in samenwerking met Bagels & Beans de eerste keten van lichtherapiecafes in Nederland. Nu kan elke klant van 51 winkels zijn ontbijt nuttigen en tegelijkertijd van een sessie lichttherapie genieten.

De winter nadert en de dagen worden steeds korter. Bij 15% van de bevolking veroorzaakt deze vermindering van licht een « seizoensdepressie ». Nu dat het gebruik van antidepressiva in vraag gesteld wordt, wint de lichttherapie dagelijks aan populariteit. De Nederlanders hebben dat goed begrepen ! Sinds vorige week is het in elk van de 51 cafes van Bagels & Beans mogelijk van een lichttherapie sessie te genieten tijdens het ontbijt. Het ideale moment is de ochtend. De sessie duurt 25 minuten en het is het best gepast ze te houden gedurende de gehele herfst-en-winterperiode.

Het apparaat in kwestie is de Luminette®, een lichttherapie bril ontworpen door de Universiteit van Luik in 2006 en geassembleerd in België, dat al meer dan 10,000 gebruikers met lichtgebrek heeft aangetrokken. De Luminette® is een heel bijzonder product op de markt voor lichttherapie-lampen : dank zij de bril vorm, is het handig voor actieve mensen die s ´morgens geen tijd hebben om voor een vaste lamp te gaan zitten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here