Gentbrugse Academie in de Minard

Op dinsdag 28 maart brengt de stedelijke Academie Emiel Hullebroeck een avondconcert in de Minardschouwburg, met een crossoverprogramma met oude (Renaissance) en nieuwe (hedendaagse) werken. De werken worden uitgevoerd door leerkrachten en leerlingen van de Academie. Tegelijkertijd komen de nieuw gestarte klassen hedendaagse muziek (Piano-atelier en Hedendaags Blazersatelier) naar buiten met hun projecten. Het concert is een van de vele optredens die de Academie jaarlijks organiseert. Dit project staat in het kader van oude versus nieuwe muziek met als titel "In Between". Er worden composities uit de 15de en 16de eeuw uitgevoerd, naast hedendaagse werken vanaf de jaren 1960 tot nu. Uniek daarbij is dat leerkrachten en leerlingen samen op de scène staan.

Er werd gezocht naar een link tussen de op het eerste zicht totaal verschillende stijlen. Ritmiek vormt de rode draad doorheen de programmatie. In de Renaissancemuziek werd veelvuldig gebruik gemaakt van zeer complex aandoende ritmes en virtuoze variaties. Ook in de hedendaagse muziek zijn complexiteit en inventiviteit belangrijke stijlelementen. Op het programma staan Natalien Giles naast Christian Wolff, Vincenzo Ruffo en Elway Bevin naast Steve Reich. Om de luisteraar helemaal met de twee stijlen te confronteren, worden nieuwe composities ook op barokinstrumenten gespeeld en moderne instrumenten gebruikt voor het oudere genre. Het wordt een avond waarna je een andere kijk krijgt op onze muziekgeschiedenis.

De Academie voor Muziek, Woord en Dans Emiel Hullebroeck te Gentbrugge biedt Deeltijds Kunstonderwijs aan kinderen vanaf 6 jaar en aan volwassenen. Wie zich inschrijft, volgt een samengesteld pakket waarin zowel theoretische als praktische vaardigheden worden aangeleerd.

Voor kaarten kan u terecht bij de Academie zelf. Kaarten kosten 10 euro, leerlingen van de Academie betalen 5 euro. Het concert gaat van start om 20 uur; deuren open vanaf 19 uur. Informatie: Academie Emiel Hullebroeck, Braemkasteelstraat 26, 9050 Gentbrugge, tel. 09 230 21 21, e-mail ac.hullebroeck@gent.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here