Haaltert: Nieuw gemeentebestuur rijdt ploegentijdrit

De nieuwe ploeg voor Haaltert

Aalst (redactie/mas) “Op 1 januari beginnen we aan een ploegentijdrit” zei burgemeester-elect Veerle Baeyens (N-VA) op de voorstelling van haar schepencollege. N-VA, Open&Liberaal (O&L) en SP.A zullen samen Haaltert besturen de komende zes jaar, met een krappe meerderheid van 13 tegen een oppositie van 12 (Centrumlijst/VLD en CD&V). Maar het schrikt haar niet af. 

“We beseffen dat het geen makkelijke rit wordt, maar de reden van het college en de verkozenen van de nieuwe meerderheid zijn vastberaden elkaar te steunen en samen aan de kar te trekken, over de verschillende beleidsdomeinen heen. We zijn er klaar voor.” aldus Veerle Baeyens.

Haaltert heeft iets met wielrennen, maar ook met de Vlaamse volkssport kaatsen, waar in Terjoden in de kaatslokalen de nieuwe ploeg werd voorgesteld. 3 sp.a verkozenen, 4 verkozenen voor Open&Liberaal en 6 verkozenen voor de N-VA.

Veerle Baeyens (N-VA) wordt burgemeester en krijgt communicatie. Eerste schepen wordt Gina Verbestel (O&L) die OCMW-voorzitter blijft en schepen van welzijn. 2de schepen is Hans Sonck, op financiën en personeel. 3de schepen is Dany Van den Steene op Openbare Werken en Verkeer. Socialistisch lijsttrekker Astrid De Winne krijgt Leefmilieu en Mobiliteit. 5de schepen wordt Laurent Volckaert op Cultuur en Vrije Tijd en het jonge socialistische veulen Lisa Houtman wordt de schepen van Ruimtelijke Ordening en Wonen.

“Op 1 januari beginnen we een ploegentijdrit van zes jaar. Ik wil dat de hele ploeg zichtbaar wordt in Haaltert. Niet alleen de burgemeester. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit team, met de steun van onze kandidaten en de lokale partijbesturen, aan de eindmeet zal geraken. We hopen dat onze gemeentelijke diensten ons volop zullen steunen en zullen meewerken om de ketting te doen draaien.” aldus een enthousiaste Veerle Baeyens.

De nieuwe frisse ploeg, die als een warme groep overkomt, willen voor elke Haaltertenaar besturen. Wie ook. “Iedereen die in onze gemeente woont, verdient onze aandacht. Niet enkel onze kiezers.”

N-VA, Open&Liberaal en SP.A zullen dit doen in nauw overleg met de verenigingen en de inwoners, die ze uitnodigen kritisch mee te denken over het beleid.

persconferentie N-VA, O&L, SP.A

Na een doorlichting van de financiële toestand in Haaltert zullen ze het getekende raamakkoord invullen tot een volwaardig bestuursakkoord. “Voor we concrete plannen maken willen we weten wat er kan uitgegeven worden. Als het kan besturen we zonder belastingverhoging. Indien de financiële toestand een verhoging noodzakelijk zou maken, doen we dat niet zomaar. We zullen aan Haaltert uitleggen wat we met elke euro belastinggeld zullen doen.”

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here