Burgemeester Uyttesprot (CD&V) legt advies Feestcomité voor carnaval naast zich neer.

Aalst.(redactie/mas) Burgemeester Ilse Uyttersprot legde het advies van haar adviesraad Feestcomité naast zich neer en drukte haar eigen voorkeur door op het Schepencollege, verneemt Belg.be uit interne bron. We hebben het over het ontwerp van de pop voor de verbranding op carnavalsdinsdag. Ilse drukte het ontwerp van de tweede er door, daarmee legt het schepencollege het voorstel van het Feestcomité naast zich neer. Het winnende haalde 3keer meer stemmen in het Feescomité.

De leden van het Feestcomité, aangesteld door de fracties in de gemeenteraad, zijn hierover niet te spreken. Het is de zoveelste inmenging in carnavalaangelegenheden vanop het ‘Schoon Verdiep’ van ’t Landuis, waar het kabinet van de burgemeester gevestigd is. Off the record is men de arrogantie van bepaalde oranje-adepten in carnavalsmiddens ‘kotsbeu’.

Het is al langer geweten dat de sfeer in het Stedelijk Feestcomité niet meer is zoals ten tijde van Frans Wauters en Albert Cornand. Ook aan de top loopt de samenwerking met de collegeverantwoordelijke niet altijd even vlot. Velen hopen dat er na carnaval 2012, als de politieke fracties voor 6 jaar nieuwe afgevaardigden mogen aanduiden, er enkele wissels optreden, waardoor het Feestcomité opnieuw als een krachtdadige vriendenkring kan optreden. Een Feestcomité dat naar waarde geschat wordt en respect kan afdwingen klonk het op de carnavalsbeurs afgelopen weekend in Feestcomitékringen.

Carnavalsaffiche.

Ook de stemming over de carnavalsaffiche in het Feestcomité kon de goedkeuring van de burgemeester niet wegdragen. Ze vroeg de ontwerpen nog maals opnieuw te bekijken. Maar het Feestcomité kwam niet tot een ander inzicht en stuurt zoals reglementair drie affiches naar het Schepencollege. Daar wordt dan het winnend ontwerp gekozen. Het ontwerp van vrienden van de burgemeester zouden niet bij de beste drie zijn. Vandaar het probleem…

Vanavond is er groot politiek carnavalsdebat in de Brug, om 19.30, georganiseerd door de Losse Groepen. Misschien krijgen we daar het antwoord op de politieke inmenging in het Feestcomité?

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here