Bekende Vlamingen in de politiek

Toen het nieuws bekend werd in Sint-Niklaas dat wielrenner Tom Steels opkomt voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2006 als onafhankelijke op de kartellijst sp.a – spirit – groen! keken de meeste mensen niet eens raar op. Iedereen die een beetje Bekende Vlaming is stapt in de politiek. Burgemeester Freddy Willockx, die al sinds 2000 gesprekken voerde met Tom, is overtuigd van zijn politieke capaciteiten en is tevreden met zijn nieuwe aanwinst.

Steels krijgt een verkiesbare plaats aangeboden als onafhankelijk kandidaat en op het einde van de legislatuur zal hij een schepenambt opnemen. Volgens de burgemeester zal Steels zich 100% inzetten om deze politieke rit tot een eindzege te brengen. Hij heeft heel wat tegenslag gehad in zijn leven, maar heeft er moed uitgeput om op te komen voor lotgenoten, " zegt Willockx. Tom wil zich meer bezighouden met sociale zaken en sport en denkt er ook aan om jonge wielrenners te begeleiden.

Tom Steels begon op 15-jarige leeftijd als nieuweling en is sinds 1994 prof. Op dit moment ligt Steels nog twee jaar onder contract bij zijn huidige ploeg Davitamon-Lotto.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here