...

Zandsculptuurfestival Middelkerke groot succes

Zandsculptuurfestival Middelkerke loont de moeite

Zandsculptuurfestival Middelkerke: Waar Sprookjes tot Leven Komen Ondanks de Druppels. Het is vaak gezegd dat kunst de kracht heeft om mensen te verenigen, en het jaarlijkse Zandsculptuurfestival in Middelkerke is daar een perfect voorbeeld van. Zelfs met dreigende wolken en onvoorspelbaar weer, stroomden toeristen vanuit alle hoeken van het land en ver daarbuiten naar deze kustplaats om getuige te zijn van een magisch spektakel waar zand sprookjes tot leven laat komen.

Zandsculptuurfestival ingang

Sprookjes: De Magische Kracht

Dit jaar kozen de organisatoren van het zandsculptuurfestival voor het thema ‘sprookjes’, en dat besluit toonde zich als een meesterlijke zet. Van Roodkapje die een bezoek brengt aan het huis van oma, tot een majestueuze draak die zich over de zandvlakte kronkelt, elke sculptuur vertelde een uniek verhaal dat zowel jong als oud betoverde. Deze keuze zorgde ervoor dat het festival niet alleen een viering was van vaardigheid en kunst, maar ook van nostalgie, verbeelding en de eeuwige charme van sprookjes die generaties blijven fascineren.

Zandsculptuurfestival Roodkapje

Ondanks het Weer: Een Zonnige Sfeer

Hoewel de weergoden niet altijd meewerkten, bleek het weer nauwelijks een spelbreker. Bezoekers, gewapend met paraplu’s en regenjassen, waren vastberaden om elk detail van de prachtige sculpturen te bewonderen. Kinderen lachten en speelden tussen de sculpturen, hun ogen glinsterend van verwondering, terwijl volwassenen foto’s maakten en hun favoriete sprookjes van vroeger herleefden. Het bewijs dat, zelfs in de grijze Belgische zomer, de magie van sprookjes en de kracht van gemeenschapszin kan overleven.

Zandsculptuurfestival Klein Duimpje

Artiesten en hun Ongeëvenaarde Vaardigheid

Wat dit festival vooral bijzonder maakt, is de toewijding en passie van de artiesten. Uit verschillende landen afkomstig, brachten ze hun eigen interpretaties van klassieke sprookjes naar het zand van Middelkerke. Met slechts zand en water creëerden ze meesterwerken die zowel fragiel als imposant waren. Deze carvers werkten dagenlang, waarbij ze de elementen trotseerden en hun creativiteit de vrije loop lieten om het publiek te verbazen.

Zandsculptuurfestival Middelkerke Carvers

Toekomstige Verwachtingen

Na het overweldigende succes van dit jaar, kijken zowel de inwoners als toeristen reikhalzend uit naar de volgende editie van het Zandsculptuurfestival. Er wordt gehoopt dat toekomstige thema’s even inspirerend zullen zijn en dat Middelkerke zijn reputatie als dé plek voor zandkunst in België zal behouden. Want ongeacht het weer, is het de kunst die de harten van mensen verwarmt en hen samenbrengt.

Zandsculptuurfestival vuurspuwende draak

Hoe kunst en zand samenkomen

Het Zandsculptuur Festival in Middelkerke is een levendig bewijs van hoe kunst en zand samenkomen om iets buitengewoons te creëren. Ondanks de regenbuien, straalde het festival uit in een schitterende uitbeelding van sprookjes en toverde een lach op het gezicht van groot en klein die de zandsculpturen in Middelkerke bezochten. Om het geheel eens vanuit de lucht te bekijken lieten we ons verleiden voor een toertje op het reuzenrad van Joe FM. Wij kijken alvast uit naar het thema van het zandsculptuurfestival volgend jaar.

Zandsculptuurfestival vanuit reuzenrad Joe Fm

Voor meer foto’s klik hier, sommige foto’s hebben een QR code als je die scant hoor je de sprookjes.