...

Dino’s veroveren middelkerke

Dino’s in Middelkerke

Dino’s veroveren Middelkerke van 1 juli tot en met 11 september. Op het festival vorig jaar  van FC De kampioenen werd ongeveer 4.000 ton zand gebruikt om de zandsculpturen te maken. Maar dinosaurussen zijn uiteraard veel groter dan de meisjes en jongens uit het tv-programma, dus deze keer werd er meer dan 6.000 ton zand gebruikt om de gigantische prehistorische wezens te creëren, dat betekent 2000 ton meer. Peter Monbailleu die aan het hoofd staat van het festival zegt waarom ze verhuisd zijn naar Middelkerke, vlakbij het De Greefplein. Ten eerste omdat de locatie voor mensen goed bereikbaar is met de tram. De locatie ligt ook midden in de deelgemeente Westende, waar vorig jaar het festival werd gehouden. En ten tweede het festival is groter geworden dan vorig jaar, namelijk 1,5 keer groter. Vorige zomer was FC De Kampioenen het thema van het Zandsculpturenfestival.

Ingang zandsculptuurfestival

Vorig jaar meer dan 100.000 bezoekers

Er kwamen toen meer dan 100.000 bezoekers en ze hopen dit aantal nog eens over te doen en zelfs te verbeteren. Aan het begin van de rondgang kan je in vijf stappen leren hoe een zandsculptuur, in dit geval de Dino’s tot stand komen. Het zand wordt eerst in een houten bekisting geschept en goed gemengd met water. Laag per laag wordt het zand goed aangestampt dit noemt men ook wel “compacten”. Voor grote bekistingen gebruikt men uiteraard grote machines. Dat is de eerste stap de volgende vier stappen kan je bekijken aan de hand van de foto’s die je te zien krijgt als je onderaan het artikel klikt op “meer foto’s klik hier. ‘Dino’s in the sand’ Een team van ‘carvers’ maakte voorhistorische afbeeldingen van o.a. Velociraptors, Stegosauriërs en Tyrannosauriërs van zand, maar je kan ook genieten van archeologische taferelen of de wereld van dinosaurussen in virtual reality bezoeken. Op bepaalde uren loopt er zelfs een Dino rond.

 Dino's Zandsculptuur stap 1

Een “berijdbare” Dino

Er zijn ook workshops, speciale dinosaurusevenementen en zelfs een opgravingsgebied. Voor de kleinsten is er zelfs een “berijdbare” Dino voorzien, die zelden of nooit zonder kind op zijn rug te zien was. “Dit festival is een must-see, niet alleen voor toeristen, maar ook voor bewoners”. Daarom verkopen ze weer voordelige tickets voor de eigen- en tweede bewoners aan onze bezoekersbalie. De nieuwe locatie en het sfeervolle thema maken het meer dan ooit een topevenement en is zeker het bezoeken waard.” Nieuw dit jaar is het Europees kampioenschap zandsculpturen, helemaal iets anders dan de Dino’s uiteraard maar even goed de moeite! Het zijn geen alledaagse kastelen die ze bouwen, maar echte kunstwerken. “We kunnen met dit EK eindelijk uitpakken”, aldus organisator Peter Monbailleu.

Alexander ritje op dino

(Alexander genoot zichtbaar van zijn ritje op de Dino)

The Origin of All Things

“Ik was er al een tijdje op aan het azen, maar nu hebben we het binnen. Het was een absolute meerwaarde voor de opening van ons zandsculpturenfestival op 1 juli dat doorgaat op het strand bij het Arthur De Greefplein. Alles draait daar om dinosaurussen, maar het thema van het toernooi is “The Origin of All Things.” Een project dat deelnemers heel breed kunnen interpreteren.” De zes deelnemers zijn geselecteerd door de World Sand Sculpture Academy. Hier had Peter hoge verwachtingen van. “Ze krijgen allemaal dezelfde hoeveelheid zand, dezelfde hoeveelheid tijd, dat is acht uur per dag en dezelfde rustperiode. Hierdoor kan een onafhankelijke jury een neutraal oordeel vellen. We letten op details en hoe deelnemers het onderwerp interpreteren Voor bezoekers van het Zandsculpturenfestival is het een meerwaarde.

E.K sand sculpting

Meer foto’s klik hier:

 

Praktische info:

Openingsuren

We zijn elke dag open van 1 juli tot en met 11 september 2022.
Van 10 tot 18 uur.

Online Ticketprijzen

Algemene ticketprijs 12,50 €
Open tickets (zonder datum) 14,50 €
Senioren (>65 jaar) 10,50 €
Studenten (< 26 jaar, op vertoon van studentenkaart) 10,50 €
Kinderen (4 – 12 jaar) 10,50 €
Kinderen (t/m 3 jaar) Gratis
Personen met beperkte mobiliteit (met invaliditeitskaart) 10,50 €

Ticketprijzen aan de kassa ter plaatse

Algemene ticketprijs 14,50 €
Senioren (>65 jaar) 12,50 €
Studenten (< 26 jaar, op vertoon van studentenkaart) 12,50 €
Kinderen (4 – 12 jaar) 10,50 €
Kinderen (t/m 3 jaar) Gratis
Personen met beperkte mobiliteit (met invaliditeitskaart) 10,50 €

Inwoners Middelkerke

* Inwoners van Middelkerke en mensen met een tweede verblijf in Middelkerke krijgen 2 euro korting. Deze tickets zullen enkel gekocht kunnen worden bij Toerisme Middelkerke en Westende vanaf 1 april en op vertoon van je identiteitskaart.

Inwoners Middelkerke 10,50 €*
Tweede verblijvers Middelkerke 10,50 €*