...

Starten met crypto beleggen: 3 stappen die daarbij helpen

startenmetcryptobeleggenStarten met crypto beleggen: 3 stappen die daarbij helpen

Beleggen in crypto’s is iets wat steeds meer Belgische inwoners overwegen. Voor velen kan het echter een grote stap zijn om te beginnen met crypto beleggingen. Kun jij wat hulp gebruiken bij het starten met cryptocurrency beleggen? In dit artikel komen 3 concrete stappen aan bod die jou daarbij helpen.

Stap 1: Verdiep je in cryptomunten

De eerste stap houdt in dat je jezelf gaat verdiepen in de cryptovaluta’s die er zijn. Een handig cryptomunten overzicht helpt jou daarbij. Door jezelf te verdiepen in de techniek, de oprichters en de plannen achter een cryptomunt, kun je voor jezelf inzichtelijk maken of het een interessante beleggingsoptie kan zijn.

Veel beginnende cryptocurrency beleggers kiezen doorgaans voor de bekendere cryptomunten. Daarbij kun je denken aan Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) en Cardano (ADA). Dit soort digitale currencies zijn volgens veel crypto experts minder risicovol dan de ‘nieuwe’ cryptovaluta’s. Dit neemt natuurlijk niet weg dat het investeren in crypto’s altijd risico’s met zich meebrengt.

Stap 2: Volg live cryptocurrency koersen

De tweede stap betreft het volgen van actuele crypto koersen. Live cryptocurrency koersen volgen zorgt ervoor dat je ‘feeling’ krijgt met de cryptomarkt en de prijsontwikkelingen beter begrijpt. Overweeg je bijvoorbeeld om te starten met het beleggen in de cryptomunt Bitcoin? Volg de BTC koers dan eens een tijdje.

Je kunt natuurlijk ook een selectie maken van diverse cryptovaluta’s waarin je wilt investeren. Plan een aantal momenten per dag of per week in en volg wat de bijbehorende koersen doen. Wat voor invloed heeft internationaal nieuws bijvoorbeeld op de koers? En kun je bepaalde patronen ontdekken die een mogelijk prijsstijging of -daling kunnen aanduiden?

Samengevat: Het helpt als beginnende crypto investeerder om cryptocurrency koersen te volgen, zodat je jouw kennis over cryptovaluta’s en prijsontwikkelingen vergroot.

Stap 3: Beleg in crypto via een betrouwbare aanbieder

Heb je voldoende kennis over één of meerdere cryptomunten opgedaan en heb je besloten daarin te willen beleggen? Dan is het natuurlijk van belang dat je een betrouwbare cryptocurrency aanbieder kiest. In België zijn namelijk veel crypto exchanges en brokers actief. Daardoor is de juiste aanbieder kiezen voor velen niet eenvoudig.

Gelukkig zijn er diverse kennisplatforms die jou daarbij kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan het platform Crypto.be. Op hun website vind je tal van crypto exchange en broker reviews. Aan de hand daarvan kun je beslissen welke cryptocurrency aanbieder het meest geschikt voor jou is. Ze worden namelijk beoordeeld op een aantal belangrijke criteria.

Hecht je bijvoorbeeld veel waarde aan de laagst mogelijke transactiekosten, of toch liever een snelle klantenservice? Door reviews over cryptocurrency brokers en exchanges te lezen, ga je met een prettiger gevoel van start met het beleggen in crypto’s.

Tot slot willen we graag benadrukken dat investeren altijd risico’s met zich meebrengt. Dat geldt natuurlijk ook voor het investeren van geld in cryptovaluta’s. Investeer nooit meer geld dan je kunt verliezen. Alsmede is het raadzaam om kennis over crypto’s op te blijven doen, zodat je weet waar je mee bezig bent. Bezoek bijvoorbeeld Crypto.be en lees hun tips en reviews.

Crypto exchange photo created by frimufilms – www.freepik.com