...

Zitten versus staan: de voordelen van afwisseling en beweging met een sta-opzetel

stoel

Zitten versus staan: de voordelen van afwisseling en beweging met een sta-opzetel

Thuis spenderen we veel tijd in onze comfortabele stoel. Lekker ontspannen met iets lekkers en een goede serie erbij. En als je eenmaal lekker zit, wil je graag lekker blijven zitten. Maar voor je gezondheid is het af en toe goed om eens even op de beentjes te staan en wat te bewegen. Hiervoor zijn er verschillende tips en tricks die je helpen herinneren om eens op te staan. Je kunt een wekker zetten, op een vast tijdstip opstaan, tijdens de reclame je benen strekken of wat stappen maken als je naar de koelkast loopt voor een snack. Een sta op zetel biedt optimaal comfort als je zit en het makkelijk maakt om op te staan.

Wat zijn de voordelen van een sta-opzetel?

Misschien heb je nog nooit gehoord van zo’n bijzondere sta-opzetel en vraag je je nu af wat het is en waarom je deze nodig hebt. Nou, zo’n speciale zetel zit ten eerste ontzettend lekker en stevig. En biedt daarbij ook nog eens optimale steun voor je wanneer je op wilt staan. Deze zetels zijn uitgerust met een elektrische knop die je helpt wanneer je op wilt staan. Dit is heel handig als je merkt dat het lastiger wordt voor je om uit die oude stoel te komen. Normale zetels zijn vaak te diep, waardoor je lastig uit zo’n stoel kan komen. Als zo’n zetel dan ook nog wat ouder is, kan het zitvlak nog verder doorgezakt zijn. Met de relaxzetels van Meubelzorg is dat niet het geval. Deze zetels zijn comfortabel, kwalitatief en gaan lekker lang mee.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van afwisseling en beweging?

Of het nou gaat om werk of ontspanning, de hele dag zitten of de hele dag staan is niet goed voor je gezondheid. Je lichaam heeft afwisseling en beweging nodig. Toch verliezen we onszelf vaak in onze taken en zitten we zo de hele dag stil. Dit is slecht voor ons lichaam en onze hersenen. Door af en toe op te staan en een rondje te lopen of te bewegen op een andere manier, stimuleer je je lichaam en je hersenen. Het kan dus heel goed zijn om af en toe op te staan van je bureau. Zo kom je terug met een frisse blik en kun je je werk beter uitvoeren. Ook thuis is het goed om af en toe eens op te staan. Je denkt misschien dat je aan het ontspannen bent, maar het is veel beter voor je hersenen om af en toe eens te bewegen. Zo kom je echt tot rust.

Photo by Deconovo on Unsplash