...

Antwerpen Zingt was een voltreffer

Antwerpen Zingt op de Cockerillkaai

Antwerpen Zingt is een voltreffer ook op de Cockerillkaai. Zaterdagavond vonden opnieuw 8000 mensen vlotjes de weg naar Antwerpen Zingt, dat zijn 25ste editie vierde op de nieuwe locatie op de Cockerillkaai. “Na het pauzejaar en de ingekorte versie op het Bollekesfeest, zijn we dit jaar terug met een complete editie. De vroege opening van het plein viel duidelijk in de smaak en lokte heel wat mensen, die tot het einde van de avond mee hebben genoten van dit fantastische feest. Niet alleen op het podium, maar ook het bomvolle, gezellige plein zorgde tijdens het meezingen voor heel wat speciale momenten”, zegt een tevreden organisator Wim Van der Borght. Na de Antwerp Pride kon je dit weekend op de Cockerillkaai terecht voor het nieuwe familiefestival Springtij en Antwerpen Zingt.

Antwerpen Zingt publiek

Niels Destadsbader, Camille, Gers Pardoel en OLIVIA

Niels Destadsbader, Camille, Gers Pardoel en OLIVIA lokten op vrijdagavond, ondanks het wisselvallige weer, ruim 1500 fans naar Springtij. Op zaterdagavond was het op dezelfde locatie de beurt aan Antwerpen Zingt, het grote meezingfeest dat toe was aan zijn 25ste editie. “Het was even afwachten hoe de mensen zouden reageren op de verhuis naar de Cockerillkaai, maar dat is allemaal probleemloos verlopen. De nieuwe locatie aan de Schelde is een absolute meerwaarde en zorgde zaterdagavond voor heel wat bijzondere, zelfs ontroerende momenten”, zegt organisator Wim Van der Borght. Ook de vroege opening van het terrein viel in de smaak, want om vijf uur was het al behoorlijk druk op het Antwerpen Zingt-terras, waar heel wat mensen genoten van een hapje en drankje.

De Meezingers

De Meezingers Koen Crucke, Loes Van den Heuvel, Stef Poelmans en Dertigers-acteur Kristof Goffin mochten om kwart voor zeven al een massa mensen opwarmen. Aansluitend werden de zangkrantjes bovengehaald voor de meer dan 30 liedjes, ondersteund door een 100-koppig meezingkoor op het podium, onder de vakkundige leiding van presentatoren Stef Poelmans én drijvende kracht Marc Dhollander. “Als onderdeel van Vlaanderen Zingt is Antwerpen, samen met o.a. Brugge, Gent en Leuven, één van de grootste. Met Vlaanderen Zingt bezoeken we in het nieuwe recordjaar 47 locaties, waarbij Antwerpen Zingt mee aan de basis ligt van dit succesverhaal. Als je ziet naar vanavond, dan voelt het voor mij en voor alle Antwerpenaren toch een beetje aan als thuiskomen.

Antwerpen Zingt meezingers op het podium

Een unieke locatie

Het was een prachtig publiek, op een unieke locatie. We zijn weer vertrokken voor een mooie reeks”, klinkt het bij Marc Dhollander geëmotioneerd. Hoogtepunten van deze Antwerpen Zingt waren o.a. ‘Sweet Caroline’,Leef’, ‘De Indianendans’ en het inhakende ‘Ik hou van u’. Ook de Antwerpse gastartiesten waren een voltreffer: Er werd luidkeels meegezongen tijdens het Hazes-momentje van Luc Caals, de doortocht van 4TACT (‘Antwaarpe Wereldstad) en Slongs die, naast ‘Lacht nor mij’, met haar versie van ‘Lichtjes van de Schelde’ voor een zoveelste kippenvelmomentje zorgde. Antwerpen Zingt werd afgesloten met een medley van De Strangers, die eindigde met het heerlijk ontroerende ‘Antwaarpe’, een nummer dat voluit werd meegezongen door de 8000 aanwezigen. Na deze jubileumeditie van Antwerpen Zingt mogen we nu al uitkijken en dromen van het vervolg in 2023.

Antwerpen Zingt Luc Caals