...

Springtij op de Antwerpse Cockerillkaai

Springtij festival in Antwerpen

Springtij op de Antwerpse Cockerillkaai, geen natte voeten, wel heerlijke muziek. In het weekend werden veel kusttoeristen gewaarschuwd voor “springtij”, een fenomeen waarbij de zeespiegel hoger is dan normaal. Waar vervolgens mensen is gevraagd weg te blijven van wateren die hiervoor gevoelig zijn, is er op vrijdag 19 augustus 2022 Springtij en mogen mensen niet wegblijven. Het nieuwe festival vindt plaats aan de opgeknapte Antwerpse Scheldekaai, een plek die ook extreem gevoelig is voor het gelijknamige natuurverschijnsel, dat zijn naam blijkbaar niet heeft gestolen. Niet alleen OLIVIA, Gers Pardoel en Camille zorgden daar voor een golf van muzikaal talent, ook Niels De Stadsbader zorgde vooral op zijn verjaardag voor een uitbundige party. “Springtij bracht op 19 augustus geweldige muziek naar de Antwerpse Cockerillkaai, zo helder als een huis”, aldus de organisatie. Meer informatie en tickets: https://www.springtij.live.

Radio2 Springtij

Unieke locatie

Vrijdag 19 augustus 2022 De vernieuwde Antwerpse Cockerillkaai is dé plek om iets bijzonders mee te maken. Net als het gelijknamige natuurverschijnsel biedt Springtij een weelde aan muzikale flair. Het eendaagse festival brengt vier hedendaagse topartiesten samen op het podium: de glamoureuze Nederlander Gers Pardoel, de charmante OLIVIA en de immer populaire Camille blazen 34 kaarsjes uit voor headliner en jarige Niels Destadstbader. Naar goede gewoonte trakteert de jarige, in dit geval doet hij dat met zijn live band onder leiding van Miguel Wiels en zijn hits als “De Wereld Draait Voor Jou”, “Verover” Mij’ en ‘Skwon Meiske” in een spectaculair concert. We voelen het op aarde niet als de zon en de maan op één lijn staan ​​en samentrekken, maar we merken het wel op het waterniveau.

Radio2 Olivia (1)

Een vloedgolf aan enthousiasme

Tijdens zo’n uitlijning wordt er bijzonder hard aan de aarde getrokken, met waterstanden in de oceanen en grote rivieren die aanzienlijk hoger zijn dan normaal. Ook in De Schelde is dat het geval. Omdat zo’n springtij kan leiden tot overstromingen, is het op die momenten verboden op de Scheldekaaien te wandelen. Dit maakt de evenementen locatie, de opgeknapte Cockerillkaai vlakbij waar de keringen bij vloed dichtgaan, extra bijzonder. “Een natuurlijk springtij zal er op die dag niet plaatsvinden, maar het publiek en de artiesten zorgen ongetwijfeld wel voor een vloedgolf aan enthousiasme”; klinkt het bij de organisatie. Van 19 t/m 20 augustus 2022 is er alleen zang aan de Scheldekaai. Na Niels’ verjaardagsliedjes en optredens van Camille, OLIVIA en Gers Pardoel, wordt er zaterdag meer gescandeerd tijdens “Antwerpen Zingt”.

Beide evenementen in hetzelfde weekend

De organisatie heeft er bewust voor gekozen om beide evenementen in hetzelfde weekend te organiseren: “Het was de perfecte tijd, ideale locatie en het juiste publiek om er een groot Antwerps stadsfestival van te maken. Tijdens Springtij komen grote artiesten en kunnen mensen meezingen met hen, tijdens Antwerpen Zingt is het aan de mensen zelf om te zingen. Naar goede gewoonte komen er een aantal typisch Antwerpse artiesten het publiek ondersteunen. Het belooft alvast weer een top editie te worden.” Op vrijdag 19 augustus 2022 kan het publiek terecht op de Scheldekaaien in Antwerpen, ter hoogte van de Cockerillkaai, voor  Springtij. Een dag later, op zaterdag 20 augustus 2022, vindt er op de zelfde locatie ‘Antwerpen Zingt’ plaats. Voor meer info en tickets: https://www.springtij.live

Foto Niels: House Of Entertainment.

Affiche Springtij 2022 (1)