...

Volle Bak Live

 

Volle Bak Live Op zaterdag 27 augustus 2022

Volle Bak Live met Sam Nijs, JJR en Wamaki’s. Op zaterdag 27 augustus 2022 kun je vanaf 19:00 uur terecht in de wijk Beukenhof in Moos Herk, St. Lambrechts voor het derde gratis muziekfestival Volle Bak Live. Organisator Volle Bak Live Herk koos Sam Nijs, JJR en Wamaki’s, die zondag op dezelfde locatie het gelijknamige dorpsfeest organiseert.
Naast het 23e jaarlijkse dorpsfeest dat op zondag 28 augustus 2022 in de wijk Beukenhof wordt gehouden, organiseert het vrijwilligersteam Volle Bak Herk een dag eerder op dezelfde locatie een nieuwe editie van het gratis muziekfestival . “Na het succes van vorig jaar is het bijna logisch dat we jong muzikaal talent met ervaring en lokaal karakter weer bij elkaar brengen en daarop inspelen in ons muziekprogramma. Het mooiste is dat we Onze Volle Bak Live weer kunnen organiseren zonder enige maatregelen of beperkingen.

volle bak live JJR

Een gezellige kleinschalige festivalavond

Om 19u00 openen we de deuren van het festivalterrein. Daar kan je tot middernacht op het prachtige domein van het Beukenhof  meegenieten van een gezellige kleinschalige festivalavond met straffe Limburgse acts”, zegt Volle Bak Herk-programmator Gert Bammens. Na een succesvolle passage op het grote feest 60 jaar KSA Moos Herk eerder dit jaar, kan Sam Nijs met zijn gitaar, zijn unieke stem en jeugdige vreugde aan de slag bij Volle Bak Live. Deze Hasseltse student veroverde in één klap ieders hart met zijn pakkende, herkenbare covers. Wedden dat het Beukenhof spontaan meezingt met Sam’s heerlijke herkenbare liedjes? Met JJR krijgen we één van de beste CCR en Stones tribute bands over de vloer. Het viertal uit Peer brengt met veel passie de bekendste songs van de bands van Mick Jagger én John Fogerty. Herkenbare nummers met een hoog rock-‘n-roll-gehalte. Muziekliefhebbers herkennen in de rangen van JJR wellicht zanger-gitarist Jan Bas, de organisator van Blues Peer.

Sam Nijs, JJR en Wamaki’s treden op

Hij was het voorbije jaar in de culturele centra ook al te bewonderen met een geslaagde Nirvana tribute. Volle Bak Live wordt dit jaar afgesloten door de 12-koppige, straffe, knotsgekke Genkse Wamaki’s, die met hun uiterst dansbare eigen nummers de temperaturen flink de hoogte in jagen en met hun tropische sfeer zorgen voor een onvergetelijke avond. Wamaki’s (naar het Genkse “Wa make?” of “Hoe gaat het?) is een project van percussionist Bert ‘Skunk” Peyffers. De zwoele combinatie van Afrobeat en Funk is het handelsmerk van de Wamaki’s, één van dé muzikale smaakmakers op Genk on Stage en op de mainstage van het Afro Latino Festival. “We zijn inderdaad heel fier en blij dat we hen konden vastleggen. Met hun bassist Stef Castro komt er ook nog een stukje van The Haunted Youth mee naar Moos Herk”. Volle Bak Live op zaterdag én het dorpsfeest Volle Bak Herk op zondag zijn, dankzij de steun van diverse sponsors, lokale verenigingen en sympathisanten, en het Hasseltse stadsbestuur, opnieuw voor iedereen gratis.

23ste editie van het dorpsfeest Volle Bak Herk

Enkel voor de geanimeerde fietstocht op zondag betaal je 5 euro, maar daarin zit ook al een gratis consumptie. Met de opbrengsten uit dit weekend steunt Volle Bak Herk zoals steeds opnieuw de lokale verenigingen en initiatieven. Op domein Beukenhof in Sint-Lambrechts-Herk (Moos Herk) kan je op zaterdag 27 augustus 2022 vanaf 19u00 terecht voor Volle Bak Live, met optredens van Sam Nijs, JJR en Wamaki’s. Op zondag 28 augustus 2022 kan je vanaf 12u30 op dezelfde locatie terecht voor de 23ste editie van het dorpsfeest Volle Bak Herk. Onder de naam ‘Chateau d’Herk’ is wijn is dit jaar het centrale thema. Naast de kinder- en randanimatie kan je opnieuw deelnemen aan een unieke fietstocht doorheen het mooie landschap en kennis maken met plaatselijke wijnproducenten en -handelaars. Meer info over beide evenementen vind je op www.vollebakherk.be en op de Facebook-pagina “Dorpsfeest Volle Bak Herk.

volle bak live