...

De 4 mooiste steden voor een weekendje weg in België

mooiste steden Belgie

De 4 mooiste steden voor een weekendje weg in België

Houd jij ervan om regelmatig een leuke stad te bezoeken tijdens een stedentrip of weekendje weg? Vaak denk je dan al snel aan buitenlandse steden zoals Boedapest, Londen, Berlijn, Praag, Valencia of zelfs New York. Maar ook in ons eigen land of in België zijn er genoeg mooie steden te bezoeken. Hieronder kun je meer informatie vinden over de 5 mooiste steden voor een weekendje weg in België.

Brugge

Brugge is een erg leuke stad om te genieten van cultureel erfgoed in combinatie met lekkere restaurants en een heerlijk, knus centrum waar je lekker doorheen kunt slenteren. Brugge heeft erg veel watertjes en bruggen in de stad, waardoor het een aanrader is om een boottocht te reserveren. Uiteraard zijn er in de Belgische steden ook genoeg Belgische biertjes en Belgische chocolade te krijgen. Bezoek eens de brouwerij Halve Maan of drink een lekker Belgisch biertje op een terras en ga langs een Belgische chocolatier voor een heerlijke aandenken voor de familie thuis (of voor jezelf).

Antwerpen

Iedereen kent Antwerpen wel als stad om zo nu en dan eens te stappen of te winkelen op de Meir. Maar Antwerpen kent naast het leuke uitgaansleven en dito winkels ook een uitgebreid aanbod aan kwalitatief hoogwaardige restaurants en een leuk en gezellig centrum. Bezoek bierbrouwerij de Koninck of neem een bezoek aan Museum aan de stroom als cultureel uitstapje tijdens je gezellige stedentrip in Antwerpen. Plof vervolgens neer op een terrasje en geniet van een Belgisch biertje en een lekkere borrelplank voor je je begeeft naar één van de vele clubs of kroegen die Antwerpen rijk is om daarna moe maar voldaan je kamer op te zoeken in bijvoorbeeld het van der Valk hotel of één van de andere hotels in- en rondom het centrum van Antwerpen.

Leuven

Leuven staat voornamelijk bekendheid om haar historische stadshart, maar ook om de levendigheid door de vele studenten die zich in deze studentenstad bevinden. De oudste universiteit van het land is namelijk gevestigd in Leuven. Er is in Leuven minder te shoppen dan in de andere grote(re) steden in België, maar je hebt er zeker leuke winkels zitten waar je even binnen kunt lopen. In deze stad kun je ook aan een toer met een bierproeverij deelnemen, waardoor je verschillende biertjes kunt proeven tijdens het volgen van een toer door de stad langs diverse cafés.

Gent

Gent is een stad vol met water, daarom is het boeken van een rondvaart ook een must do in deze stad. Wil je een lokaal Gents biertje proeven? Zoek dan een brouwerij op in de stad om te kijken hoe het bier gebrouwen wordt en om daarna uiteraard even te proeven hoe het smaakt. Door de stad heen vind je veel street art en toffe musea die je kunt bezoeken. Gent kent een heel erg groot gebied vol met winkels, waar je dus je hart kunt ophalen als je van shoppen houdt.