...

Twee ongelooflijke treinroutes door Amerika

Twee ongelooflijke treinroutes door Amerika

Twee ongelooflijke treinroutes door Amerika

Treinreizen zijn de perfecte manier om zonder gedoe, van het landschap in Amerika te genieten. Lees hier alles over deze schitterende routes door Amerika en het ESTA die nodig om naar Amerika te reizen.

Stel je je eens voor dat je tijdens het reizen uit het raam kijkt en het ene moment de grote lege vlaktes ziet, en het volgende moment de Rocky Mountains. Dit is een van de prachtige uitzichten die je zult zien als je met de trein door Amerika reist. Treinreizen worden in heel Amerika steeds populairder, omdat veel mensen nu juist ontdekken dat deze manier van reizen niet alleen praktisch is, maar dat het door het hele land spectaculaire uitzichten biedt die je in korte tijd veel zult zien.

Hieronder vind je twee beroemde treinroutes die echt de moeite waar zijn, en ook wat handige informatie over hoe je het ESTA kunt aanvragen dat nodig is om naar de Verenigde Staten te reizen.

De California Zephyr

Deze treinreis wordt beschouwd als een van de mooiste treinreizen die je door heel Amerika kunt maken. Je begint in het hart van het Middenwesten in Chicago, Illinois: je reist dan door de grote vlakten, door het hart van de Rocky Mountains, en nog verder naar de met sneeuw bedekte Sierra Nevada gebergte, en eindigt uiteindelijk in het zonnige San Francisco. Deze route heeft het werkelijk allemaal. Deze route is vrij lang, zo’n 52 uur, maar de bezienswaardigheden maken het allemaal de moeite waard. Er zijn zogenaamde “uitzichtsrijtuigen”, rijtuigen met ronde omhooglopende ramen om echt van alle kanten van het landschap te kunnen genieten.

Een van de echt opmerkelijke dingen aan deze reis is dat je de natuur om je heen zo drastisch ziet veranderen. Je begint in een metropool vol indrukwekkende wolkenkrabbers, en als je eenmaal aan de reis bent begonnen, verandert het uitzicht langzaam van drukke straten en stadsleven in een rustiger landschap.

De Mississippi oversteken is al een belevenis op zich, en wordt visueel de toegangspoort tot de Great Plains, die indrukwekkend eindeloos lijken door te gaan, zonder einde. Naarmate je dichter bij Denver komt, beginnen de bergen met werkelijk adembenemende panorama’s van de Rockies. Alsof deze uitzichten nog niet genoeg waren, worden de uitzichten weer roder naarmate je dieper in het westen reist. Vanaf hier gaat het landschap over in de iconische tafelvormgie berg (“butte” en “mesa”), wat heel anders is dan de bergen aan het begin van de reis. Daarna rijdt de trein Californië binnen, en de woestijntaferelen maken plaats voor de weelderige, met sparren begroeide bergen van de Sierra Nevada.

Net wanneer je denkt dat deze route zijn mooiste uitzichten heeft gegeven, maakt de trein een kort uitstapje langs de kust van de Stille Oceaan, vlak voor zijn aankomst in het grotere gebied van San Francisco, waar deze prachtige treinreis eindigt.

De Coast Starlight

Deze treinreis is gewoon te adembenemend om niet te doen. Deze route vertrekt uit Seattle, Washington en baant zich een weg naar Los Angeles, Californië. De trein verbindt de grote steden aan de westkust, zoals Portland en San Francisco. Door heel Californië kunt je echt ervaren hoe het landschap verandert van het bloeiende groene platteland, naar de vruchtbare heuvels van Napa Valley. Daarna baan je langzaam een weg door de Bay Area, en glijd je door de klifstranden en woestijnlandschappen van Zuid-Californië, tot je de bruisende stad Los Angeles bereikt.

Het landschap langs de Coast Starlight route is iets wat je moet zien om het te geloven. Van bloeiende bossen en indrukwekkende bergketens tot weelderige valleien en de kustlijn van de Stille Oceaan, er is geen moment te missen. In totaal duurt de reis ongeveer 35 uur. Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat je een zitplaats hebt die naar het westen gericht is om het beste uitzicht op de kustlijn te krijgen.

Een ESTA aanvragen

Het is over het algemeen een goed idee om dit soort vakanties van tevoren te plannen, zodat je echt van elk moment kunt genieten en geen tijd kwijt bent met het plannen terwijl je al op vakantie bent. Je kunt van tevoren treintickets kopen en een ESTA Amerika aanvragen. Een ESTA kan online worden aangevraagd, en is gemiddeld binnen ongeveer 3 dagen verkregen. Een ESTA is 2 jaar geldig en kan onbeperkt worden gebruikt. Elke reis die je maakt, mag niet langer zijn dan 90 dagen, wat voldoende tijd is voor deze treinreizen. Het is ook altijd handig om er zeker van te zijn dat je aan de ESTA voorwaarden voldoet, voordat je de aanvraag indient.

Foto: unsplash