...

Margriet Hermans verrast iedereen op zomerhit 2022

Margriet Hermans

Margriet Hermans is de revelatie van deze zomer en dat bewees ze door dit jaar de Zomerhit te winnen. De kijkers van Eén, VRT Nu en Radio2-luisteraar kozen  als de zomerhit van 2022 Lekker Blijven Hangen van Margriet Hermans. Margriet Hermans ontving de Zomerhit-trofee uit handen van Peter Van de Veire op de grote liveshow op Eén, Radio2 en VRT NU live vanuit de Blankenbergse jachthaven. Het was een spannende strijd: wie gaat er dit jaar met de felbegeerde prijs naar huis? Er is dagenlang veel gespeculeerd en gespeculeerd, maar echt voorspellen kon niemand. Er waren dit jaar tien finalisten en een aantal van hen werden beschouwd als kanshebber.

Niels De Stadsbader en Ciska Schoeters Zomerhit 2022

She’s After My Piano

Alleen het publiek kon beslissen wie er won. De winnaar werd pas bekend nadat alle stemmen waren geteld. In 2014 won 2Fabiola de zomerhit met “She’s After My Piano”. Dit jaar coverde Margaret Hermans het nummer van Patje en Loredana en dat kon het publiek duidelijk appreciëren. Haar versie werd de hele zomer steeds maar populairder populair bij jong en oud. Luid meegezongen in Blankenberge gisteren, en heel veel mensen deden mee met de gezellige move. Sympathieke Margriet wist de meeste stemmen te verzamelenen won daarmee Zomerhit 2022. Ze schrijft meteen ook geschiedenis, want het is de eerste keer dat twee verschillende versies van hetzelfde nummer tot Zomerhit gekroond wordt.

Margriet Hermans winnares Zomerhit 2022

Presentatrice van Zomerhit

35 jaar geleden won Margriet Hermans al een prijs bij Zomerhit en dat voor het beste Nederlandse Lied met als titel “Een Vriend”. Een paar jaar later, van 1991 tot 1994, werd ze presentatrice van Zomerhit. En in 2022 kroont het publiek Margriet tot Zomerhit grote winnaar. Margriet Hermans: “Ik ben zo ontroerd en dankbaar, bedankt Vlaanderen, jullie zijn geweldig!” Op maandag 4 juli werden 20 zomersingles genomineerd voor Zomerhit. Tijdens vijf tv-shows op Eén lieten presentatoren Siska Schoeters en Niels Destadsbader de genomineerde artiesten hun liedjes in de schijnwerpers zetten. Radio2 was gedurende de hele periode aan zee gestationeerd en ontving naast de genomineerden tientallen andere artiesten.

Een grootschalige online poll

Via een grootschalige online poll selecteerde het publiek 10 finalisten uit een lijst van 20 genomineerden. Ze werden bekend gemaakt op zondag 14 augustus en streden op zaterdag 20 augustus voor de overwinning. De finale van Zomerhit 2022 werd op zaterdag 20 augustus live uitgezonden op Eén en VRT NU en was ook integraal te beluisteren op Radio2 en in de Radio2-app. Alle Zomerhit-shows zijn te herbekijken op VRT NU. Via de sociale media van Eén en Radio2 kom je heel wat extra dingen te weten. Dé Zomerhit scoren is voor een artiest een grote waardering, want het is het publiek dat kiest wie de grote favoriet is. De finalisten hoopten dus allemaal om de trofee in handen te krijgen. Dit waren de tien kanshebbers, in alfabetische volgorde.

Zomerhit 2022 overige artiesten

  1. Berre– Say my name
  2. Cleymans & Van Geel– Olivia
  3. Jaap Reesema & Lea Rue– Code rood
  4. Maksim– Zonder mij
  5. Margriet Hermans– Lekker blijven hangen
  6. Metejoor & Snelle– Kijk ons nou
  7. Niels Destadsbader– Ik neem er één
  8. Pommelien Thijs– Ongewoon
  9. Regi & Emma Heesters– Zwaartekracht
  10. The Starlings– Gold

Stan Van Samang en Duncan Laurence Zomerhit 2022

Emma Heesters was ziek en kon niet optreden. Ze werd vervangen door Lotte De Clerck, die in #LikeMe de rol speelt van Emma. Naast de genomineerden, waren er ook optredens van Stan Van Samang en Duncan Laurence. Stan zong zijn Zomerhit uit 2015, Een ster. Duncan bracht een combi van zijn winnende Eurovisiesongfestivalnummer Arcade en zijn nieuwe song Electric Life.

Geen zomer zonder Zomerhit

Zomerhit was dit jaar groter dan ooit. Eén en Radio2 sloegen de handen in elkaar en zorgden zo voor een indrukwekkend muziekfeest dat zes weken duurde. Het podium van Eén en de studio van Radio2 vonden een thuis in De Panne, Bredene en Blankenberge. Publiek én artiesten waren laaiend enthousiast en genoten volop. Het mag duidelijk zijn: geen zomer zonder Zomerhit.

Zomerhit

Wil je eindeloos genieten van alle hits van de zomer? Haal dan de Zomerhit-cd editie 2022 in huis. Op het dubbelalbum staan 44 tracks, zowat elke recente single die door een artiest van bij ons is uitgebracht. De cd is een uitgave van VRT en Universal en is overal te koop.

Foto’s: VRT