...

Sam Gooris en Sergio met een feestelijke oorwurm

Sam Gooris en Sergio lanceren een feestelijke oorwurm

Sam Gooris en Sergio Quisquater lanceren een feestelijke oorwurm met ‘Een nieuw begin, hé ho!’! Nu we de Corona-pagina hebben omgeslagen, vinden vertrouwelingen Sam Gooris (49) en Sergio Quisquater (56) dat het eindelijk tijd is voor een reguliere single. Met “Een nieuw begin, Hey Ho” lanceert het duo een feestelijke, radiovriendelijke oorwurm. Producer Patrick Hamilton zat achter de knoppen. Ook Clouseau-muzikanten Vincent Pierins (bas) en Tom Lodewyckx (gitaar) en tekstschrijvers Bart Herman en Jack Van Raamsdonck werkten mee. Cartoonist Charel Cambré zorgde voor een uitstekende hoes. “Een nieuw begin, hé ho!”,  werd gemaakt door Sam Gooris en Serqio Quisquater om het leven en onze terugkeer naar vrijheid te vieren, en is nu digitaal beschikbaar. “Eigenlijk was het een jongensdroom. Ik wilde altijd al een nummer opnemen met mijn strijdmakker.

Sam Gooris en Sergio Een Nieuw Begin, Hé Ho

Sam had zijn eerste optreden in Sergio’s Cafe

Sergio bood het aan en ik was meteen verkocht. Ja, ik ben hierdoor nu echt een heel gelukkige jongen”, begint Sam Gooris . De twee zijn al jaren beste vrienden. Sam had zijn eerste optreden in Sergio’s Cafe, hij was ook diegene die Sam introduceerde en hem koppelde aan zijn vrouw Kelly. “Met ‘Een nieuw begin, hey ho!’ vieren we het leven en de vrijheid. We hebben 2 jaar met deze maskers gelopen en leefden met maatregelen. Laten we hopen dat het nooit meer terugkomt. Met de huidige gebeurtenissen kunnen we het eindelijk weer het leven vieren, vrij ademen daar gaat het om, zegt Sergio. “Het is vooral het  refrein, dat is wat ze van ons verwachten, en we willen dat mensen er veel feestplezier aan beleven”, vult Sam Gooris aan. Jack Jersey, die in 1980 de originele Engelse versie van Sri Lanka uitbracht. met My Shangri-La had de Nederlander succes in de Lage Landen en omringende Duitstalige landen.

Sam Gooris en Sergio Quisquater

Onze single is een echte oorwurm

“Een van zijn muzikanten maakte later een Nederlandse versie, maar in een veel langzamer tempo, toen ging het over eilanden en palmbomen. We hebben de tekst, productie en ritme geüpdatet, dus ‘Nieuw begin, hey ho!’ ” klinkt nu heel aantrekkelijk”, zegt Sergio. Aan de productiekant werkten Sam en Sergio samen met de succesvolle producer Patrick Hamilton. “Onze single is een echte oorwurm en sluit qua gevoel aan bij de toevallig geproduceerde single ‘Laat De Zon In Je Hart’ van Patrick. Tom Lodewyckx (gitaar), Vincent Pierins en zij die met Clouseau speelden deden ook mee. Alle instrumenten die je hoort, worden live in de studio bespeeld, net als de backings. De eerste noot van een nummer moet meteen het tempo bepalen en het feest laten beginnen. “Een nieuw begin, hey ho! Van in ’t begin is het er direct, patat op.

Sam Gooris en Sergio Quisquater (1)

De eerste noten zijn al voldoende om mee te doen

De eerste noten zijn al voldoende om mee te doen, want stilstaan is geen optie”, zegt Sergio lachend. Net als Sergio is Sam erg benieuwd naar de reacties van mensen: “Ik ben benieuwd wat ons duet gaat brengen. Bart Herman en Jack Van Raamsdonk schreven de tekst. Ik moet hulde brengen aan mijn kameraad omdat hij er heeft voor gezorgd dat het een tof liedje is geworden. “Als we samen op een affiche staan en het kan voor onze agenda’s, dan brengen we op die podia met veel plezier onze single. We hebben inderdaad ook elk een aparte versie van ‘Een nieuw begin, hey ho!’ opgenomen. Vanaf de komende optredens zit dat nummer in ons repertoire en zingen we dat uit volle borst”, zegt Sergio. Vanaf vandaag is de single ‘Een nieuw begin, hé ho!’ van Sam Gooris en Sergio Quisquater, waarvan het hoesje getekend werd door de bekende striptekenaar Charel Cambré, digitaal beschikbaar op het Sam Gooris & Sergio / Buzzard-label.

Foto’s: House Of Entertainment.