...

Clouseau-mania maakte een comeback

Clouseau-mania in Hasselt

Ook de Clouseau-mania maakte zaterdagavond een comeback op ‘I love the 90’s’. Op zaterdagavond konden fans van de jaren 90 terecht in Trixxo Arena Hasselt om de nieuwe versie van “I Love the 90s – The Party” te beleven. Met name Clouseau, Koen en Kris Wauters en hun muzikanten voerden een exclusieve bewerking uit van de set met enkele van de grootste hits van de jaren 90, zoals “Nobelprijs”, “Domino” en “Sventybold.” . Zelfs de beruchte Clouseau-mania is terug dankzij een enthousiast publiek. Ook 2Fabiola, DJ Ward, surprise artiest Isabelle A en 2 Unlimited zorgden voor de nodige highlights. Na de releases van oktober (2021) en mei 2022 zal “I Love the 90s” volgend jaar april opnieuw op dezelfde locatie worden opgevoerd. De exacte datum en line-up wordt binnenkort bekend gemaakt door organisator Night Nation.

Clouseau-mania maakte een comeback - Clouseau mania

Eén van Europa’s grootste indoorfeesten

Op het moment dat Jérémie Makiese ons land vertegenwoordigde in de finale van het Eurovisie Songfestival, dansten en zongen weer duizenden muziekliefhebbers zoals gewoonlijk in Trixxo Arena Hasselt op “I love the 90s – party”. Met openers Astroline (‘Smiling Faces’), Rednex (‘Cotton Eye Joe’) en 2 Unlimited (‘No Limit’, ‘Let The Beat Control Your Body’), is een van Europa’s grootste indoorfeest uit de jaren 90 terug en bracht opnieuw een massa feestvierders op de been. Een divers publiek met opnieuw degenen die de jaren negentig actief meemaakten, evenals feestgangers die in die jaren of later zijn geboren. “De muziek en de tijdgeest van de jaren 90 is nog steeds populair en beïnvloedt nu ons leven. Er zijn nummers die constant in de hitparades staan, beïnvloed door de muziek van de jaren 90.

2 Unlimited 'I Love The 90's

Opnieuw Clouseau-mania

Door het tijdloze karakter hebben we een unieke, gezonde mix van degenen die heb het destijds meegemaakt mensen. Dankzij YouTube en TikTok is er ook een continu instroom van jongeren die dit feestje niet willen missen”, zegt Kris Bloemen namens organisator Night Nation. Het eerste hoogtepunt van de avond was 2 Unlimited. Rapper Ray Slijngaard en zanger Kim Vergauwen lieten het publiek bijna een half uur dansen op nummers als ‘No Limit’, ‘Twilight Zone’ en ‘Jump For Joy’. Na een grondige warming-up door host/resident DJ Ward en de geslaagde verrassing van Isabelle A’s “Lekker beest”, keken we vooral uit naar het optreden van Clouseau. Het publiek zong “Ik, jij, hij of zij’, Anne en Geef het op”, wat kleur gaf aan de jaren ’90 toen Koen en Kris optraden met hun live band. Gebaseerd op het massaal, overweldigend applaus en decibels aanmoedigingen, leek het een terugkeer naar de beruchte Clouseau-mania die Paul Jambers in 1990 portretteerde.

Clouseau-mania maakte een comeback - Clouseau I Love The 90s

Uitstekende muzikale keuzes van DJ Ward

Met een sterke hoofdbezetting gaf DJ Ward het publiek weinig tijd om bij te komen na het optreden van Clouseau. In plaats daarvan zorgden de uitstekende muzikale keuzes van Ward voor een ander groot dansfeest. “Elk jaar ga ik op zoek naar de vergeten muzikale pareltjes van de jaren ’90, die me al het nodige plezier vooraf bezorgen”, begint de Diepenbeekse allround DJ met een glimlach het gesprek. In de aanloop naar “I Love the 90s” deelde hij vorige week een aantal geweldige countdown-video’s via sociale media: “TikTok is ook snel, met bijna 50.000 views en tonnen reacties en likes. Ik merkte dit ook bij mijn andere DJ-optredens. Als ik nummers uit de jaren 90 draai, reageert iedereen enthousiast. Het bijzondere aan deze versie voor mij is dat het festival grenzen blijft overschrijden.

DJ Ward 'I Love The 90's

DJ Ward-fans uit Budapest

Ik kreeg zelfs een bericht van DJ Ward-fans uit Budapest die speciaal afzakten, omdat ‘I love the 90’s’ ook in het buitenland bekend staat als één van de beste 90’s party’s van Europa’. Ik sloot trouwens af met een vinyl-set. Tussen 04u00 en 05u00 draaiden we nog eens vette vinyls, zoals in de goede oude discotheektijd.” Voor het Zonhovense duo Pat Krimson en 2 Fabiola’s Loredana voelde hun optreden weer als een thuiswedstrijd: “Freak Out” en natuurlijk “Lift U Up”, was het weer een geweldige show. 2 Fabiola, die dit jaar hun 15-jarig jubileum vierde, staat nog steeds in vuur en vlam, mede dankzij hun huidige betrokkenheid bij het populaire VTM-programma ‘LIefde Voor Muziek’. “Het is weer een groot jaar geweest en we genieten volop van post-corona.

Zonder beperkingen kunnen feesten

Ik ben zo blij dat we eindelijk weer zonder beperkingen kunnen feesten. Vanavond op I Love the 90s, en op 1 juli, zullen we ook aanwezig zijn op het feest van de Foute Party in het Sportpaleis van Antwerpen. Samen met vele andere shows zijn dit dingen waar we naar uitkijken en waar we veel plezier aan beleven”, aldus Pat Krimson. Ter ere van het 25-jarig jubileum van Da Rick en Da Boy Tommy (“Candyman”), de DJ’s Dimitri Vegas & Like Mike, Virtual Zone (“Virtual Zone”) en Cherry Moon Traxx (“The House of House”), een enorm succesvolle nacht. Een nieuwe editie van “I Love the 90s – The Party” zal in april 2023 opnieuw plaatsvinden in Trixxo Arena Hasselt. Binnenkort maakt organisator Night Nation de exacte datum en namen van de nieuwe line-up bekend. Houd de website (www.ilovethe90s.be) en sociale netwerksites in de gaten.

2 Fabiola 'I Love The 90's

Foto’s: House Of Entertainment.