...

Tips bij het kiezen van de juiste raamdecoratie

raamdecoratie

Tips bij het kiezen van de juiste raamdecoratie

Het lijkt makkelijk, maar als je eenmaal aan de zoektocht voor nieuw raamdecoratie begint kun je nogal overspoeld worden door het aanbod van vormen, materialen en kleuren. Daarbij vraagt elke kamer weer om een andere mate van lichtinval of privacy. Kortom: genoeg werk aan de winkel als je raamdecoratie gaat uitzoeken. Om dat proces soepel te laten verlopen geven we je een aantal tips mee in dit artikel. Laat je inspireren!

Bepaal de beschikbare ruimte

Niet ieder type raamdecoratie past in elk kozijn. Soms heb je steuntjes van rolgordijnen die al 7x5cm zijn. Als je een nis hebt, heb je daar bijvoorbeeld de ruimte niet voor. In het geval van kleine ruimtes is het raadzaam om altijd goed op te meten en dit desnoods door een professional te laten doen. Zo zijn bijvoorbeeld plissé gordijnen een ideale oplossing in kleine ruimtes.

Kies de woonstijl

Ga je verhuizen? Of renoveren? Maak dan bijvoorbeeld een moodboard waarin je bepaalt wat de woonstijl wordt. Zo kun je kleuren en printjes verwerken bij elkaar en kijken of dat de stijl is die je wilt verwerken in je huis én waar je uiteindelijk je raamdecoratie op gaat uitkiezen. Denk dan aan jaloezieën, rolgordijnen, plissé gordijnen of juist normale gordijnen.

Kleuren bepalen

Sommige mensen denken dat zwarte raamdecoratie het beste verduisterend werkt in de slaapkamer, maar alle verduisterende stoffen verduisteren even goed. Je hoeft dus niet per se een donkere kleur te kiezen in de slaapkamer en juist een lichte kleur in de zitkamer.

Raamdecoratie personaliseren

Zodra je de juiste vorm van raamdecoratie hebt uitgekozen, kun je het nog verder gaan personaliseren. Zo kun je de kleur van de ketting of roede bepalen en uiteindelijk een echt uniek stuk raamdecoratie in je huis laten installeren. Raamdecoratie is tenslotte de echte eyecatcher in een ruimte!