...

De beste manieren om te trainen met een crosstrainer

De beste manieren om te trainen met een crosstrainer

De beste manieren om te trainen met een crosstrainer

Zoek je een goede manier om thuis aan je conditie te werken? Dan is de crosstrainer een perfect apparaat. Maar hoe kun je het beste trainen op crosstrainer? We zetten een paar tips voor je op een rij om ervoor te zorgen dat je effectief kunt trainen om er het maximale uit te halen.

Zorg er bijvoorbeeld voor dat je meerdere programma’s afwisselt. Gebruik een duurtraining om aan je uithoudingsvermogen te werken en wissel dit af met een sprintprogramma om je explosiviteit te trainen. Zorg er tijdens alle trainingen voor dat je goed op je hartslag let en ga in ieder geval niet te hard van start. Tenslotte is het verstandig om goed te blijven drinken tijdens het sporten.

Verschillende trainingsprogramma’s afwisselen

Er bestaan tal van verschillende trainingsprogramma’s. Het grote voordeel van een crosstrainer voor thuis is dat je daar op praktisch iedere manier mee kunt trainen. Werk aan duurtrainingen voor het uithoudingsvermogen of gebruik een intervaltraining om ook de intense momenten mee te nemen in het programma.

Je kunt de crosstrainer benutten om op de beste manier te trainen door verschillende programma’s met elkaar af te wisselen. De afwisseling zorgt ervoor dat je lichaam niet de kans krijgt om er goed aan te wennen. Je blijft jezelf uitdagen, waardoor je veel calorieën verbrandt en je effectief traint.

Tip: heb je op dit moment nog geen crosstrainer thuis staan? Dan kun je hier de top 10 beste crosstrainers vinden.

Let goed op je hartslag

Het is tijdens iedere training van groot belang om op je hartslag te letten. De beste manier om te trainen op een crosstrainer is daarom dan ook met een hartslagmeter. Zorg ervoor dat je op lagere intensiteit traint om vet te verbranden en kies een hogere intensiteit op het moment dat je aan je conditie wilt werken.

Je kunt de manier van trainen op de crosstrainer dan afstemmen op het doel dat je voor ogen hebt, zodat je effectief toe kunt werken naar de prestaties die je graag wilt leveren. Daarbij is het uiteraard van belang om niet te hard van start te gaan, maar het rustig aan op te bouwen.

Tip: het is effectiever om regelmatig wat korter te trainen dan (heel) af en toe een langere training te doen. Breng bij voorkeur variatie aan.

Ga niet te hard van start

Zowel op de crosstrainer als tijdens andere trainingen is de beste manier om het rustig op te bouwen. Zorg ervoor dat je rustig aan begint en bouw de intensiteit dan langzaam op. Je spieren krijgen de kans om zich voor te bereiden op de grote inspanning(en), waardoor je eenvoudig blessures kunt voorkomen.

Tip: om het voldoende rustig aan op te bouwen is de beste manier om op een crosstrainer te trainen om te beginnen met een warming-up. Afsluiten doe je met een cooling-down.

Drink tijdens het sporten

Tenslotte is het tijdens het sporten van belang om voldoende te blijven drinken. Je verliest veel vocht wanneer je op de genoemde manier op een crosstrainer gaat trainen, waardoor je dit tijdens de training aan zal moeten vullen.

Let op: drink in kleine beetjes, steeds een paar slokjes. Op die manier voorkom je dat het als een grote bel met water in je maag ploft en je daar tijdens het trainen last van zal hebben.