...

Springtij pakt op 19 augustus uit

Springtij pakt uit met Niels Destadsbader en Camille

Springtij pakt op 19 augustus uit met Niels Destadsbader en Camille. Nieuw festival aan de Antwerpse Scheldekaaien strikt meteen topnamen! Op vrijdag 19 augustus 2022 kun je op de  Antwerpse Scheldekaai vernieuwde festival Springtij bezoeken, een gezamenlijk project met Niels Destadsbader (“Verover mij”, “Mee naar boven”, “Nooit alleen”, “De Wereld Draait Voor Jou” ‘) en Camille Dhont (‘Vechter’, ‘Vuurwerk’, ‘Diamant’) meteen uitgepakt met twee kleppers. “Wat is er leuker dan muziek op de Schelde? Daarom kunnen we in samenwerking met stad Antwerpen genieten van een openluchtshow in het comfortabele feestelijke kader van de Scheldejachthaven. Niels komt met zijn live muzikanten en dat wordt meteen ook het enige optreden dat hij deze zomer geeft in onze stad”, zegt organisator en mede-initiatiefnemer Wim Van der Borgt.

Springtij 2022 aankondiging

Niels Destadsbader met zijn liveband

“Voor Camille, die doorbrak in #LikeMe en onlangs ‘The Masked Singer’ won, is dit optreden de perfecte opwarmer voor haar twee Lotto Arena-concerten in november”, vervolgt Wim. Niels Destadsbader met zijn liveband en Camille Dhont zijn twee publieksfavorieten. Ze weerspiegelen perfect hoe de organisatie als een breed en toegankelijk muzikaal gebeuren, langsheen de Schelde en ter hoogte van de Cockerillkaai. Tickets kosten 35 euro, inclusief reservatiefee en kunnen vanaf donderdag 31 maart 2022 om 09u00 online besteld worden op “www.springtij.live”. Naast het succesvolle horeca-evenement in Antwerpen hebben Wim Van der Borght en zijn team ook deelgenomen aan concerten de Parkies (130 concerten op 18 locaties in Vlaanderen), Fire Is Gold (Antwerpen) en WECANDANCE Zeebrugge.

Springtij 2022 Niels De Stadsbader

Twee zeer populaire artiesten

Daags na Springtij organiseren ze op dezelfde Scheldekaaien overigens ook een nieuwe editie van het bekende ‘Antwerpen Zingt’. “Nu we weer vrij zijn, zijn we klaar voor een heerlijke feestzomer zonder enige maatregelen of restricties. Met het gloednieuwe eendaagse Springtij wordt de Antwerpse Scheldekaaien ( Cockerilkaai ) op vrijdag 19 augustus 2022 een gloednieuwe eendaagse festivalervaring. Met headliners Niels Destadsbader en zijn live band en Camille (Dhont) programmeren we twee zeer populaire artiesten”, aldus Wim. Niels heeft met zijn laatste album goud en 4 keer de felbegeerde Zomerhittrofee gewonnen (Verover mij’, ‘Skwon meiske’, ‘Mee naar boven’ en de Regi-duetsingle ‘De Wereld Draait Voor Jou’), pakt op Springtij met zijn livemuzikanten meteen groots uit. Maar ik vier die dag ook mijn verjaardag.

Een groot feest en iedereen is welkom

We zorgen dus sowieso voor een groot feest en iedereen is welkom om mee te komen vieren!”, zegt Niels Destadsbader enthousiast. Voor de Niels Destadsbader-hitmachine toeslaat, is het de beurt aan de charmante Camille (Dhont), die een paar jaar geleden met #LikeMe in de schijnwerpers kwam te staan. Ondertussen heeft ze twee platina singles met Regi (“‘Vergeet de tijd’ en ‘Vechter’”) en een gouden hit met “Fireworks”. Naast haar huidige hit “Diamant”, won Camille onlangs het tweede seizoen van de tv-hit “The Masked Singer” als Miss Poes. Vanaf volgende maand is ze een van de deelnemers van “Liefde Voor Muziek”. In november geeft ze 2 concerten in de Lotto Arena in Antwerpen, maar daarvoor opent ze Springtij op 19 augustus 2022: ““Dat ik samen met mijn streekgenoot Niels Destadsbader dit Antwerpse festival mag openen vind ik toch wel heel bijzonder.

Springtij Camille Dhont (2022)

Dankzij de sterke samenwerking met de stad Antwerpen

Ik zal mijn best doen om iedereen in de juiste stemming te brengen en ik kijk uit naar de reactie van het publiek”, zegt Camille met een zichtbare glans in haar ogen. Antwerpse horecaondernemer en medeorganisator Wim Van der Borgt is overtuigd van het nieuwe Springtij: “Dankzij de sterke samenwerking met de stad Antwerpen kunnen we dit eendaags openluchtfestival aanbieden. Vrijdag 19 augustus 2022 in het stadscentrum of in de buurt van mensen kan lopend, fietsend of motorisch naar de unieke festivallocatie aan de vernieuwde Scheldekaaien. Springtij heeft voor ieder wat wils, dus ook voor de mensen die de concerten van Niels De Stadsbader en Camille combineren met een dagje of weekendje Antwerpen.”

Foto’s: House of Entertainment.

Springtij 2022 affiche

SPRINGTIJ met Niels Destadsbader Live en Camille vindt plaats op vrijdag 19 augustus 2022 op de Antwerpse Scheldekaaien ter hoogte van de Cockerillkaai. De concerten starten om 20u00. Tickets kosten 35 euro, inclusief reservatiefee. De ticketverkoop start op donderdag 31 maart 2022 vanaf 09u00 op www.springtij.live Springtij is een organisatie in samenwerking met de stad Antwerpen en diverse partners.