...

De voordelen bij het gebruik van een tankkaart

De voordelen bij het gebruik van een tankkaart

De voordelen bij het gebruik van een tankkaart

Een tankkaart is een extralegaal voordeel waarmee werkgevers gemakkelijk de brandstofkosten van hun werknemers kunnen betalen en tegelijk van exclusieve kortingstarieven kunnen genieten. Het wordt steeds populairder bij bedrijven omdat het voordelen biedt voor zowel werkgevers als werknemers. Wat zijn deze voordelen precies?

  1. Het gebruiksgemak van de tankkaart

Met een tankkaart kan je als gebruiker tijd besparen bij de tankstations dankzij de eenvoud en snelheid van het gebruik. Momenteel is het zelfs mogelijk om met een MAES tankkaart via de app te tanken. Het is niet meer nodig om uit je wagen te stappen en de terminal te gebruiken. Nu kan je rustig blijven zitten, de pomp vrijgeven via de app en tanken. Snel, handig, en ook nog eens coronaproof. Super toch?

  1. Gemak en veiligheid van beheer

Het is mogelijk de tankkaart in real time via het internet te beheren. Met enkele muisklikken kan je als onderneming het hele overzicht bekijken, de parameters van de kaarten wijzigen, nieuwe kaarten aanmaken of deze wijzigen. Bovendien vereenvoudigen de tankkaarten het beheer van de boekhouding dankzij de gedetailleerde verslagen van de verrichtingen die de leveranciers om de 15 dagen (of maandelijks) sturen. Deze rapporten kunnen worden gesorteerd per voertuig, afdeling of locatie. De onderneming kan dan gemakkelijk gedetailleerde boekhoudkundige analyses van het brandstofverbruik uitvoeren.

  1. Controle van de uitgaven

Of het nu voor één of meerdere voertuigen is, met de tankkaart kan je het brandstofverbruik onder controle houden. Het biedt tevens de mogelijkheid het gebruik ervan te controleren en te beperken volgens bepaalde parameters (maandelijks plafond, dagen van gebruik, tolheffing tijdens vakantieperiodes, enz.). Door de vele opties is tankkaarten vergelijken een goede eerste stap om te zien welke formule er best bij de onderneming past.

  1. De veelheid van verbonden diensten

Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk de tankkaart te gebruiken voor het betalen van verkochte producten in benzinestations, tolgelden, overtochten over bruggen en tunnels, parkeerkosten, enz.

  1. De tankkaart is geschikt voor alle ondernemingen

Grote bedrijven zijn niet de enigen die recht hebben op dit soort extralegale voordelen. Het kan ook worden gebruikt door KMO’s, kleine handelaren en zelfstandigen.

  1. Een breed netwerk en nabijheid van gebruik

Stations die de tankkaart aanvaarden zijn goed gelegen en dicht bij stedelijke gebieden. Die stations kunnen worden gekozen naargelang de behoeften van de onderneming.

  1. Lage prijzen met de tankkaart

Door gebruik te maken van deze betaalmethode profiteren bedrijven van exclusieve kortingen bij benzinestations. Deze kortingen kunnen soms afhankelijk zijn van het brandstofverbruik van de onderneming en zullen dus hoger zijn als het aantal groter is. Het gebruik van een tankkaart kan jouw onderneming dus veel geld besparen!