...

Tramhalte Maritieme Zone is operationeel

Tramhalte Maritieme Zone Blankenberge is operationeel

Tramhalte Maritieme Zone Blankenberge is operationeel. Vanaf vandaag, 1 juli, stoppen de eerste trams bij halte Maritieme Zone. De nieuwe halte aan de Grote Edestraat kadert in de heroriëntatie van enkele tramhaltes in de omgeving van Blankenberge in de komende jaren. Sandy Buysschaert, schepen van Mobiliteit: “De bouw van de nieuwe halte aan de Grote Edestraat is de eerste ingreep in het kader van de samenwerkingsovereenkomst die met De Lijn werd afgesloten om tot een optimale spreiding van de tramhaltes op ons grondgebied te komen. De nieuwe halte is een extra vervoersmogelijkheid voor de  bewoners van de aangrenzende woonwijk.

Tramhalte Maritieme Zone is operationeel - Nieuwe tramhalte Maritieme Zone 2

Een positief effect op de bedrijvigheid

Daarnaast wordt de nieuwe halte ook een troef waarmee we onze randparking kunnen promoten bij de bezoekers van onze stad. Ook mag niet worden onderschat dat de tramhalte ook een positief effect zal hebben op de bedrijvigheid in het gebied. Een betere plaatsing van haltes, maar ook een impuls naar comfort op het gebied van tussenstopaccommodaties zal ongetwijfeld bijdragen aan een duurzamer reisgedrag. Ook de nieuwe Zeelijner kusttram is een mooi pluspunt.” Met de invoering van de nieuwe tramhalte per 1 juli heeft de stad tijdelijk zes haltes, die zijn:” Markt, Station, Pier, SEA LIFE en Duinse Polders”.

De spreiding wordt geoptimaliseerd

Zodra de werkzaamheden aan de A. Ruzettelaan beginnen, zijn er weer vijf haltes; de SEA LIFE stopt en de pier wordt vanaf dit punt gekoppeld. Het aantal haltes op de site van Blankenberge blijft dus gelijk, maar de spreiding wordt geoptimaliseerd. “De nieuwe halte verbetert in ieder geval de bereikbaarheid van West-Blankenberge via de Kusttram enorm. Reizigers, toeristen, bewoners, lokale handelaars, attracties, enz. hebben er allemaal baat bij”, zegt Karen Van der Sype, woordvoerster van De Lijn. “De Lijn is er dan ook volledig van overtuigd dat deze nieuwe halte in de maritieme zone een succes wordt.

Tramhalte Maritieme Zone