...

Luka brengt nieuwe single uit

Luka wil de samenleving in de schijnwerpers zetten

Luka, bijna 18 brengt haar nieuwe single ‘Playground’ uit na twee succesvolle releases. Na twee eerdere succesvolle releases brengt de bijna 18-jarige Luka deze zomer in hoog tempo het nummer ‘Playground’ uit. In deze single wil de jonge zangeres de samenleving in de schijnwerpers zetten als speeltuin waar iedereen een masker opzet en zijn of haar rol speelt. Waar de show zonder onderbreking doorgaat. Want achter de maskers zijn we veilig verborgen voor wat ons kwetsbaar maakt.

Luka

Niet altijd gepast is om jezelf te zijn

Luka wil de zomer positief beginnen met haar nieuwe single. De “Playground” heeft dan ook een echte zomerse sfeer. Het klinkt speels en vrolijk, totaal anders dan haar twee vorige singles. Volgens Luca speelt iedereen een rol in de buitenwereld. Een rol die moet voldoen aan de eisen van een samenleving waar het niet altijd gepast is om jezelf te zijn en die het moeilijk maakt om dit masker af te zetten. De zangeres worstelde hier zelf ook mee na het overlijden van haar vader een paar jaar geleden. “Op de speelplaats where I swing with doubts.”

Vrije tijd nuttig besteden

Luka neemt na 6 jaar afscheid van haar eigen speeltuin. Op dit moment kan ze een goede balans vinden tussen school en muziek. Ook tijdens tentamens is muziek een uitlaatklep. “Zeker in deze tijd is het belangrijk dat jongeren in drukke tijden hun vrije tijd nuttig besteden. Ik ben heel blij dat ik een passie heb waar ik me volledig in kan wijden”. Verdere studies staan ​​bovenaan het schema van de jonge zangeres. Vanaf volgend jaar zit ze aan de Luca School of Arts, met als hoofdvak interieurvormgeving.

Diploma en back-up plan

Toch geeft ze zijn zangcarrière zeker niet op. Daarom doet ze ook mee aan de toelatingsproef zingen. “Mijn ouders hebben me zo opgevoed dat mijn diploma en back-up plan nog steeds heel belangrijk zijn. Maar mijn grote droom is natuurlijk om echt door te breken als muziekartiest en mijn liedjes voor een groot publiek te kunnen spelen”, zegt een enthousiaste Łuka.

‘KOER1853’ bij CC Strombeek

Deze zomer staat ze regelmatig op het podium. Op zaterdag 3 juli speelt ze enkele sets op de tekenfilmbeurs Knack GAL in Mechelen en ’s avonds in de zomerbar van Merchtem. Op vrijdag 16 juli zie je Luka aan het werk in ‘KOER1853’ bij CC Strombeek. Ze heeft er erg veel zin in en hoopt nog een paar shows aan de selectie toe te voegen.

Luka is nog met van alles bezig

Muzikaal wil ze eind september rond haar 18e verjaardag een mini-album uitbrengen. Weer meer akoestisch, wat ze ook het liefste zingt. “Mijn stem komt daar veel mooier tot zijn recht. Maar ik hou van variaties en experimenteer van tijd tot tijd. Dat maakt het voor het publiek en voor mij zoveel interessanter”, besluit Luka. Luka is nog met van alles bezig, maar dat houdt ze nog even geheim!

‘Playground’, de nieuwe single van Luka, kan u nu beluisteren op alle grote streamingplatformen.