...

Lynn Van den Broeck maakt haar musicaldebuut

Lynn Van den Broeck debuteert in musical

Lynn Van den Broeck, ‘Thuis’-actrice  maakt haar musicaldebuut naast Aaron De Veene, Laurenz Hoorelbeke en Jasmine Jaspers In ‘Robin Hood & Ik ’. Na het veelgeprezen “Sneeuwwitje, de musical”, kan je vanaf oktober, in Capitole Gent, Ethias Theater Hasselt en Stadsschouwburg in Antwerpen een volledig nieuwe versie van “Robin Hood” bekijken. Deep Bridge geeft deze sprookjesvoorstelling opnieuw een eigen draai. Aaron De Veene (“Sneeuwwitje”) wordt Robin Hood. Laurenz Hoorelbeke (Floris) speelt Jana Zonder Land en Jasmine Jaspers (Frida), Sheriff van Nottingham. “Thuis”-actrice Lynn Van den Broeck maakt haar debuut in de musical als Marian. Stany Crets is verantwoordelijk voor het script en de teksten. Ad van Dijk schrijft nieuwe muziek en Floris Devooght maakt haar regiedebuut.

Lynn Van den Broeck

Modernisering en actualisering

De jonge Jessy wordt afwisselend gespeeld door drie jonge talenten die verhuizen van The Musical Academy, het succesvolle muziek- en theaterprogramma waarin Deep Bridge al enkele jaren investeert. Tickets en info vind je op www.deepbridge.be Met Maureen Vanherberghen in de succesvolle musical “Sneeuwwitje” is Deep Bridge een nieuwe sprookjesweg ingeslagen. Door modernisering en actualisering geven ze een nieuwe dimensie aan sprookjesmusicals. “We trekken dezelfde lijn door in de nieuwe Vlaamse versie van “Robin Hood & Ik”, waardoor we opnieuw met een bekend sprookje inspelen op actuele thema’s, met de nodige knipogen en humoristische wendingen. Het verhaal wordt al eeuwen verteld, maar nu er minder boeken worden gelezen, verbleken Robin Hood en zijn vrienden.

Actie, romantiek en veel humor

Robin Hood heeft een duidelijk en zeer herkenbaar verhaal, waardoor het ook voor kinderen de perfecte, leuke muziekervaring en eerste theatervoorstelling op instapniveau is. We kennen Robin Hood, de grote held die de rijken berooft en aan de armen geeft. We keken films, lazen boeken. Maar wie is die “ik” in de titel? Wie zou naast onze grote held op de affiche kunnen staan? “Ik” is Jessy, de tweede heldin van dit verhaal, die per ongeluk Robin’s avonturen door het boek vindt en een zeer grote rol zal spelen in het einde ervan. Jessy vecht tegen Robin en zijn mannen tegen de superschurken Jan Zonder Land en de sheriff van Nottingham. Actie, romantiek en veel humor voor iedereen die van theater houdt. Robin Hood & Me zijn twee fantastische verhalen die één worden. Boeken kunnen je leven veranderen.

Lynn Van den broeck & Aaron De Veene

Een nieuwe stap en een uitdaging

Een opvallende figuur in “Robin Hood & Ik” is de actrice “Thuis” Lynn Van den Broeck. Hij speelt de rol van Marian en maakt zijn muzikale debuut. “Een nieuwe stap en een uitdaging, maar wel eentje waar ik enorm naar uitkijk. Vanuit haar acteerervaring weet Lynn Van den Broeck ik hoe fijn het is om te werken met een cast die de perfecte mix is ​​van jong talent en ervaring. Naast het theater is Lynn Van den Broeck al jaren fan van musicals. Een wederzijdse kennis bracht me in contact met de productie. Er was een geweldige sfeer, dus ik vond meteen de chemie en de bereidheid om samen te werken. Ik heb in het verleden aan kleinere producties gewerkt, maar dit is mijn eerste grote musical. Ik stemde toe omdat ik de innovatieve “Robin Hood & Me”-aanpak meteen leuk vond.  Het worden frisse, modieuze, actieve optredens, vol gelaagde humor, zodat iedereen in de zaal een geweldige tijd zal hebben. Niets is ouderwets of saai”, vertelt Lynn enthousiast.

Ad Van Dijk zal zijn hart en ziel in dit project steken

Ad Van Dijk componeert de muziek voor Robin Hood & Ik, en de USA Crets schrijft het script en de teksten. Die laatste kijkt straks mee over de schouders van Floris Devooght, die met deze musical zijn regiedebuut maakt. Floris heeft ruime ervaring als acteur in musicals en was regieassistent bij de hitmusical “MAMMA MIA!”. Met goede zenuwen wacht hij aan de andere kant van het podium op zijn debuut: “Het is heel fijn als je zulke kansen en zelfvertrouwen krijgt. Ik zal mijn hart en ziel in dit project steken. We gaan van dit verhaal iets moois, avontuurlijks en fascinerends maken. Het script is al veelbelovend en ik kan niet wachten om dit stuk te regisseren.

De jongeren kansen bieden

Het ensemble bestaat uit Lien Van den Bossche, Jens Broes, Jelle Verbogt en Margot Bosmans. Ze zijn niet alleen de ruggengraat van het orkest, maar spelen ook een ondergeschikte rol. Enkele laatstejaarsstudenten van het Koninklijk Muziekconservatorium in Brussel krijgen opnieuw de kans om een ​​belangrijke rol te spelen in de professionele productie. “Net zoals sprookjesvoorstellingen een springplank kunnen zijn voor ons jonge publiek om een ​​leven vol drama en musicals binnen te gaan, proberen we ook zoveel mogelijk jongeren kansen te bieden op en rond het podium.

Een mooi verhaal uit ons collectief geheugen

“Via ‘Robin Hood en Ik’ willen we kinderen op een leuke manier leren op te komen voor kansarme en kansarme groepen. Een beetje brutaliteit kan levens redden. Daarnaast vraagt ​​actief acteren meer verbeeldingskracht. Ja, In deze moderne tijd willen we kinderen inspireren om weer een boek op te pakken, en zich te laten verliezen in dit mooie verhaal uit ons collectieve geheugen. De dingen waarmee we spelen worden heel kleurrijk, en de prachtige decors en kostuums worden geïntegreerd in het hedendaagse geheel. Het wordt actie, romantiek en een beetje onzin. Kortom, dit is een musical voor iedereen die van drama houdt”, aldus Stany Crets.

Foto’s: House Of Entertainment

Robin Hood

 

‘Robin Hood & Ik’, met Aaron De Veene (Robin Hood), Lynn Van den Broeck (Marian), Laurenz Hoorelbeke (Jan zonder Land) en Jasmine Jaspers (Sheriffin van Nottingham), in een regie van Floris Devooght, speelt vanaf 9 oktober 2021 in Capitole Gent, vanaf 23 oktober 2021 in Ethias Theater Hasselt en vanaf 29 oktober 2021 in Stadsschouwburg Antwerpen. Tickets en info, www.deepbridge.be