...

MAMMA MIA! Iedereen maakt zich klaar

MAMMA MIA, 50.000 kaartkopers kijken uit naar 30 juli

MAMMA MIA! Iedereen maakt zich klaar om opnieuw te schitteren. Als ware het toeval de cast van de hitmusical “MAMMA MIA!” verzamelden zich onder de stralende zon op het terras van de Antwerpse Balls & Glory, de plek waar ze 15 maanden geleden afscheid namen. De Coronapandemie maakte een abrupt einde aan het verhaal na een succesvolle reeks aankondigingen, première en één optreden. Ondertussen kijken de hoofdrolspelers en ruim 50.000 kaartkopers uit naar 30 juli, als de Vlaamse MAMMA MIA! met Tinne Oltmans, Ann Van den Broeck, Ilsa La Monaca, Evi Hanssen, Govert Deploige, Johan Terryn en Stany Crets de activiteiten hervatten in de Stadsschouwburg in Antwerpen.

MAMMA MIA! Iedereen maakt zich klaar - Mamma Mia acteurs

Eerste serieuze muzikale rol van Evy Hanssen

Op 10 september verhuist het gezelschap naar het Ethias Theater Hasselt. . Door de grote belangstelling voor de verkoop zijn er extra speeldata. De cast is erg hongerig en gretig. “Dit is mijn eerste serieuze muzikale rol en na de première schreef ik letterlijk in mijn dagboek: het is hartstikke leuk. Ik wil het zo graag doen en ik ben blij dat ik het de komende maanden kan doen. Om te laten zien hoe blij ik ben dat het weer helemaal opnieuw begint”, zegt Evi Hanssen, die in de musical de rol van machtige Tanya vertolkt. Ook regisseur en acteur Stany Crets bevestigt zijn enthousiasme: – Ik denk dat zodra we gaan acteren, er een grote première komt.

Johan Terryn beleeft als Sam zijn musicaldebuut

Met een informele drink en een selfie-moment werd de officiële kick-off gegeven voor de doorstart van ‘MAMMA MIA!’, De succesvolle Vlaamse versie van de hitmusical. Na maanden van inactiviteit hebben de cast en de crew veel veel zin in, zo getuigt Johan Terryn die als Sam zijn musicaldebuut beleeft. “Toen we stopten, dachten we aanvankelijk dat het maar voor een paar weken zou zijn, maar ondertussen zijn we anderhalf jaar verder. Nooit gedacht dat ik mijn debuut zo lang kon verlengen, maar uiteraard willen we het graag afmaken en zijn we blij dat we als één van de eersten die kans krijgen. Ik ben heel benieuwd naar het zomerseizoen en wat dat gaat geven. Ook voor mezelf, want het is de eerste keer dat ik in de zomermaanden speel.

Bij de meesten zit de voorstelling nog in hun geheugen

Het wordt nog eventjes werken op de techniek, de mechaniek en de timings, maar zodra we repeteren, ga ik ervan uit dat alles vrij snel terugkomt. “Laurenz Hoorelbeke, die “Eddie” speelt in de musical en ook als danskapitein betrokken is bij de productie, kijkt uit naar de repetities. “Bij de meesten zit de voorstelling nog in hun  geheugen en zodra het effectief spelen dichterbij komt, stijgt de adrenaline. Het publiek in de zalen gaat ons nog veel luider en enthousiaster aanmoedigen. Dat leidt ertoe dat iedereen nog beter gaat presteren en boven zichzelf gaat uitstijgen. Vanop het podium is onze boodschap: “Sta recht, kom uit uw stoel of zing mee, maar vooral geniet van de voorstelling”.

Mensen een fijne avond bezorgen

Ann Van den Broeck, die straks opnieuw Donna speelt, is zich ondertussen al volop aan het voorbereiden. “Eindelijk hebben wij weer een concreet doel. Zalig. Zodra we spelen voor publiek en er wordt geapplaudisseerd, word ik gegarandeerd emotioneel dat weet ik nu al. Ik heb dat keihard gemist ik zweer je, ik ga tranen in mijn ogen hebben. Je wil mensen een fijne avond bezorgen en daarvoor is dit inderdaad dé ideale musicaltitel. Wij gaan ons goed amuseren en het publiek gaat gewoon mee in dat feestje. ”

Mamma Mia

Ik werd helemaal omvergeblazen door MAMMA MIA

De herstart van “MAMMA MIA!” is meteen ook goed nieuws voor de Limburgse Kato Aerts uit Heusden-Zolder. De laatstejaarsstudente musical aan het Brusselse conservatorium krijgt straks toch nog de kans om mee te spelen in het ensemble, iets waar ze ontzettend hard naar uitkijkt: ‘Ik zag de voorstelling en ik werd helemaal omvergeblazen. Ik heb er inderdaad lang op moeten wachten, maar ik ben blij dat ik binnen mijn stage alsnog de kans krijg om mee te spelen. We spelen ook in Hasselt Hasselt, voor mij worden dat speciale voorstellingen, want dan zitten mijn vrienden en familie in de zaal ”.

“MAMMA MIA!” is een fantastische musical

“Ik heb Tanya, mijn personage, gemist”, begint Evi Hanssen het gesprek. – Da’s zo’n flamboyante, maar superfijn om die te spelen. Gisteren begon ik zo al een beetje met haar typisch Antwerpse tongval te praten tegen mijn vriend en die zei: “Allé, ze is terug!” Ja, nu gaat het inderdaad snel beginnen en is het een kwestie van opnieuw conditie kweken en de danspasjes onder controle krijgen, maar de motivatie is ongelofelijk groot. Dit is mijn eerste grote musicalrol en bij de première schreef ik in mijn dagboek: “Dit is zo leuk, ik wil dit zo graag doen en ben zo blij dat ik dit nog maanden mag doen”. Om maar aan te geven hoe gelukkig ik ben dat het weer begint. “MAMMA MIA!” is een fantastische musical. Iedereen ging al uit z’n dak, maar nu gaan de mensen echt zot worden. Dit wordt een grote ontlading! ”

Je moet met gans de familie komen kijken

“De voorbije maanden heb ik nog meer beseft dat wat ik doe, het mooiste en leukste is wat er bestaat”, Zegt Helle Vanderheyden die Ellie speelt en de hoofdrol van Sophie afwisselt met Tinne Oltmans. “Je merkt dat het bij iedereen kriebelt. Eindelijk kunnen we ons weer bezighouden met ons werk en onze passie. Ik hoop, maar ben er vrij zeker van dat de mensen straks terugkeren naar het theater om onze getroffen sector nog meer te steunen en een hart onder de riem te steken. Het is een super zomerse musical, met een verhaal dat zich afspeelt op een Grieks eiland, midden de zomermaanden. Het verhaal, de ABBA-liedjes. Kortom, het is een musical die je met heel de familie moet komen kijken ”.

De mensen zitten erop te wachten

“Ik denk dat er een grote ontlading gaat plaatsvinden zodra we gaan spelen”, aldus regisseur en acteur  Stany Crets, die de rol speelt van Bill. “Mocht het uitstel niet negatief zijn door de crisis, dan zou het van een geweldige planning en timing getuigen om nu met ‘MAMMA MIA!’ Te komen. Blij dat we hem hebben en dat hij klaarligt om terug vertoond te worden. Wij hebben hem en wij gaan spelen. De mensen zitten erop te wachten en hebben meer dan ooit goesting om dit mee te maken. Het gaat weer gebeuren! ”.

Mamma Mia

Meer info over ‘MAMMA MIA!’ vind je op www.deepbridge.be