...

DJ Lucki Luc en ex-rode duivel delen Spotify-lijstje

DJ Lucki Luc voorziet voor de wedstrijden de juiste sfeer

DJ Lucki Luc en ex-Rode Duivel Gert Claessens delen hun Spotify-lijstje met de voetbalsupporters. Vandaag begint het EK voetbal en daar speelt de populaire DJ Truiense Feest Lucki Luc slim op in, want samen met voormalig profvoetballer en voormalig Rode Duivel Gert Claessens (Racing Genk, Club Brugge) lanceert hij een speciale Spotify-lijst waarmee ze fans opwarmen voor de wedstrijden van ons nationale team. Stromae, Shakira, Vengaboys, maar ook Kabout Plop’s “Football Dance” staan ​​verrassend genoeg op de lijst. “Thuis of ter plaatse willen we iedereen voor de wedstrijden van de juiste sfeer en temperatuur voorzien. Als je luistert, is het al een groot feest – zegt Party DJ Lucki Luc enthousiast.DJ Lucki Luc en Gert Claessensssens

Een lijst van ambiancemuziek en sfeer

Hij noemt zichzelf geen voetbalkenner, hoogstens supporter van ons nationale elftal, maar zegt dat hij al veel eerder met de voetbalhitlijst in gedachten speelde. “Twee jaar geleden, terwijl het WK in volle gang was, kreeg ik tijdens mijn dj-sets in de zomerbars veel aanvragen voor liedjes die met voetbal te maken hadden. Dus in een mum van tijd kwam ik met een lijst van ambiancemuziek en sfeer. Ik ken oud-voetballer Gert Claessens vrij goed omdat zijn zoon en mijn dochter een stel zijn. Toen ik hem contacteerde voor advies over mijn idee, waren we allebei zo enthousiast dat we besloten een Spotify-playlist te maken met enkele echte zanghits”, zegt Luc.

Muzikaal zitten we op dezelfde golflengte

Voormalig Rode Duivel Gert Claessens bevestigt dat de lijst met 24 liedjes om ons nationale team aan te moedigen voor het komende EK snel rond was. De voormalig profvoetballer speelde voor verschillende clubs (Lierse, Club Brugge, KRC Genk…), werd 4 keer geselecteerd voor het Belgisch elftal en scoorde ook tegen Wales in zijn eerste Duivelsselectie, een wedstrijd die België won in 1997 met een 3-2 overwinning. “Ik ken een Vlaamse voetbalfan maar al te goed. Party-dj Lucki Luc en ik zijn bijna even oud, dus muzikaal zitten we op dezelfde golflengte.”

Nottigham Forrest With Paper Lace

De ‘Feest DJ Lucki Luc feat. Gert Claessens: EK Duivelse Feest Lijst bevat tal van voetbalhits, waaronder nummers van Stromae (‘Ta Fête’), Vengaboys (‘To Brazil!’) en Shakira (‘Waka Waka (This Time For Africa)’ en ‘Dare’ (La La La)). Ook ‘De Voetbaldans’ van Kabouter Plop en ‘Helemaal Koekoek’ van Louis Flion feat. Koen Crucke kregen net als ‘De Brabançonne’ een plekje in de lijst. Het favoriete voetbalnummer van de Limburgse feest-dj werd uiteraard ook geselecteerd: “‘We’ve got the whole world in our hands’ van Nottigham Forrest With Paper Lace.

Een gratis remix van Eddy Wally’s klassieker “Chérie”

Wat een zalig nummer uit de jaren tachtig. Als kind zongen we dat vaak op de speelplaats. Het is een liedje dat een groot nostalgisch gevoel opwekt.” Party DJ Lucki Luc is nooit verlegen om een stunt. met Valentijn genoten we nog van een gratis remix van Eddy Wally’s klassieker “Chérie” en organiseerden afgelopen maand als radio DJ 4 muziek thema-avonden bij FM Goud. “Ik moest er even induiken, maar vanaf de tweede uitzending voelde ik me weer als een vis in het water. Dat wil ik in de toekomst graag voortzetten, maar voorlopig richt ik me eerst op mijn shows deze zomer.

Een orgie van plezier, drank en waanzin

Door Corona realiseerde ik me ook dat spelen en werken met muziek een passie voor mij is, het is veel meer dan een baan. Ik ben dan ook heel blij dat ik op heel wat Vlaamse festivals en in de zomerkroegen van Ipanema (Versuz) en Cosmo Terrazza (Discotheek Cosmo) weer volle kracht kan geven. Het kan niet anders dan dat je er vonken van krijgt! Ik denk echt dat het een enorme release gaat worden, zowel voor als achter de draaitafels. Het klinkt een beetje gek, maar ik denk dat het een “orgie van plezier, drank en waanzin” wordt, op een veilige manier natuurlijk. Ik ben er zelf klaar voor!” zegt hij breeduit.

Foto: House Of Entertainment

De 24 nummers van de ‘Feest DJ Lucki Luc feat. Gert Claessens: EK Duivelse Feest Lijstbevat 24 hits en kan je vinden op Spotify.