...

Dit zijn de 3 mooiste nationale parken van West-Amerika 

West-AmerikaDit zijn de 3 mooiste nationale parken van West-Amerika 

Wanneer je een rondreis door Amerika onderneemt zal je er niet omheen kunnen dat het landschap in het westen van het land aanzienlijke verschillen vertoont. Tijdens een bepaalde dag van de rondreis zal je dan ook in de woestijn staan terwijl je de volgende dag zomaar tot bijna aan je knieën in de sneeuw zakt. In West-Amerika zijn niet alleen enkele geweldige steden terug te vinden, daarnaast zal ook de wondermooie en vaak verrassende natuur je hier meermaals met verstomming slaan. Ben jij ook benieuwd naar de mooiste nationale parken welke deze regio voor jou in petto heeft? Wij stellen ze op deze pagina graag aan je voor!

 

  • 1.) Het Yellowstone National Park

 

Verspreid over de Amerikaanse staten Wyoming, Idaho en Montana vinden we het oudste nationaal park ter wereld terug. Voor heel wat mensen die voor het eerst naar het westen van Amerika afreizen is een bezoek brengen aan het Yellowstone National Park een droom die uitkomt. Je treft in dit nationaal park dan ook heel wat prachtige spelingen van Moeder Natuur aan. Denk hierbij niet alleen aan indrukwekkende geisers, maar ook aan mudpools en natuurlijk aan de supervulkaan welke zich onder het nationaal park zou bevinden. Dit idee in het achterhoofd houdende zorgt op zich reeds voor een erg bijzonder gevoel wanneer je voor het eerst deze omgeving betreedt. Het Yellowstone National Park staat niet alleen bekend omwille van haar natuurpracht. Daarnaast is de kans namelijk groot dat je hier op een zeker ogenblik oog in oog komt te staan met niet alleen wolven en bizons, maar ook met beren.

 

  • 2.) Het Yosemite National Park 

 

Niet alleen één van de bekendste, maar tevens ook één van de mooiste en vaakst bezochte nationale parken van de Verenigde Staten is ‘Yosemite National Park’. Dit park is terug te vinden in het oosten van de staat Californië en bevindt zich op een afstand van zo’n drie uur rijden van San Francisco. Wanneer je er voor kiest om doorheen Yosemite National Park te reizen zal je kunnen vaststellen dat je hier niet alleen indrukwekkende bergen, maar ook prachtige watervallen kan aantreffen. Wil je graag een panoramisch uitzicht hebben over de omgeving? In dat geval moet je absoluut even de omgeving aanschouwen vanaf het zogenaamde ‘Glacier Point’. Je kan vanaf dit punt ook de wereldbekende ‘Half Dome’ ontdekken. Eén ding staat in ieder geval als een paal boven water, dit is beslist één van de mooiste nationale parken van West-Amerika!

 

  • 3.) Het Rocky Mountain National Park

 

Tijdens een bezoek aan het westen van Amerika mag je als natuurliefhebber ook zeker niet het Rocky Mountain National Park over het hoofd zien. Dit nationaal park bevindt zich in Colorado en is zoals de naam reeds laat vermoeden terug te vinden in de Rocky Mountains. Het park staat in het bijzonder bekend omwille van de prachtige wandelingen die je er kan maken. De hoge ligging van het nationaal park brengt bovendien nog een extra interessant voordeel met zich mee. Deze zorgt er namelijk voor dat je zeker tot in juli kan genieten van sneeuw. Let wel, de hoge ligging van het Rocky Mountain National Park zorgt er tegelijkertijd ook voor dat tijdens de wintermaanden verschillende wegen worden afgesloten.