In Haaltert waren ze er als de kippen bij

Kippenbedeling Haaltert was groot succes

Haaltenaren waren er als de kippen bij.

Groot succes

De bedeling was een groot succes voor Haaltert. Veel inwoners uit Haaltert voelden zich geroepen om een paar van deze gevleugelde dieren op te halen. Pluimvee eet nogal wat keukenafval. Dat is zeker een pluspunt voor het milieu.

Meer dan 2800 kippen werden er zaterdag 2 juni geleverd op de parking achter het gemeentehuis. Een uur voor de officiële start stonden de eerste ingeschrevenen al klaar, waardoor het gemeentepersoneel besliste om een half uur vroeger te beginnen. Alle kippen hadden tegen de middag al een nieuwe thuis.

Drive-through

Door de combinatie van een lokale omleiding, de verbeterde manier van controle op de bestellingen en het mooie weer kon de kippenbedeling zeer vlot verlopen. Het scansysteem verwerkte probleemloos de inschrijvingen en de auto’s konden daarna direct doorrijden naar 1 van de 4 afhaalpunten. Het was een echte ‘pick and go’.

Haaltenaren hadden de kans deze dieren reeds in januari en februari te bestellen. Het maximum was 3 kippen per gezin aan een eerlijke prijs van 4 euro per kip. De gemeente paste de overige 2,9 euro bij voor de aankoop. Hiermee wil Haaltert de afvalberg helpen verminderen, want een kip eet gemiddeld 50 kilo keukenafval op. Aangezien het om legkippen gaat, zijn de gratis eitjes ook mooi meegenomen.