Haaltenaren waren er als de kippen bij

Kippenbedeling Haaltert was groot succes

Kippenbedeling Haaltert was groot succesHaaltenaren waren er als de kippen bij, de kippenbedeling Haaltert was groot succes

Meer dan 2800 kippen werden er zaterdag 2 juni geleverd op de parking achter het gemeentehuis. Een uur voor de officiële start stonden de eerste ingeschrevenen al klaar, waardoor het gemeentepersoneel besliste om een half uur vroeger te beginnen. Alle kippen hadden tegen de middag al een nieuwe thuis.

Drive-through

Door de combinatie van een lokale omleiding, de verbeterde manier van controle op de bestellingen en het mooie weer kon de kippenbedeling zeer vlot verlopen. Het scansysteem verwerkte probleemloos de inschrijvingen en de auto’s konden daarna direct doorrijden naar 1 van de 4 afhaalpunten. Het was een echte ‘pick and go’.

Haaltenaren konden in januari en februari maximum 3 kippen per gezin bestellen aan 4 euro per kip. De gemeente paste de overige 2,9 euro bij voor de aankoop. Hiermee wil Haaltert de afvalberg helpen verminderen, want een kip eet gemiddeld 50 kilo keukenafval op. Aangezien het om legkippen gaat, zijn de gratis eitjes ook mooi meegenomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here