Ruben Van Gucht demonstreert 9 december z’n bmx-tricks tijdens Nitro Circus Live

Ruben Van Gucht demonstreert 9 december z’n bmx-tricks tijdens Nitro Circus Live in het Antwerpse Sportpaleis.

Vorig jaar zagen honderdduizenden kijkers hoe sportanker Ruben Van Gucht, samen met tientallen wielertoeristen en ex-renners, twee dagen  ‘Voor De Ronde’ zijn eigen Ronde van Vlaanderen fietste. Voor de sportieve, populaire Van Gucht was het slow tv-project een succes en omdat Ruben houdt van een stevige (sportieve) uitdaging, staat hij op 9 december in het Antwerpse Sportpaleis tijdens Nitro Circus Live. “Ik ruil mijn koersfiest in voor een bmx en stoom mij klaar voor de grootste live action sport gebeurtenis ter wereld, Nitro Circus, die met hun nieuwe ‘You Got This’-tournee opnieuw naar ons land komen. “Ik ben geen zanger, wel een sportman en dus lijkt het mij fijn om eens in het Sportpaleis te staan, samen met meervoudig X-Game medaillewinnaar Travis Pastrana die mij uitdaagde om enkele freestyle bmx-tricks aan te leren. Peace of cake? No way. Het is een kwestie van focussen, snelheid en berekende risico’s. Voor mijn avontuur krijg ik de hulp en de steun van Brent Minne en Kenneth Tancré, twee Belgische wereldtoppers die aangesloten zijn bij Groundedbmx. Zij begeleiden mij de komende weken en stomen mij klaar voor het Sportpaleis. Zodra ik terug ben van het WK in Rusland, starten de voorbereidingen”, zegt Ruben Van Gucht. Tickets voor de nieuwe ‘You Got This’-tour van Nitro Circus Live, op 9 december 2018 in het Antwerpse Sportpaleis mét o.a. FMX-riders  Travis Pastrana, Josh Sheehan, Bilko Williams, Adam Jones en bmx-riders Ryan Williams, James Foster, Jed Mildon, én dus ook Ruben Van Gucht, bestel je op www.nitrocircus.com of telefonisch op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

Ruben Van Gucht demonstreert 9 december z’n bmx-tricks tijdens Nitro Circus Live - Ruben Van Gucht 1(Foto: House Of Entertainment)

Hoe hij het klaarspeelt blijft een raadsel, maar sportanker en journalist Ruben Van Gucht beheerst de kunst om de dagen en uren zo efficiënt mogelijk te benutten, waardoor hij meer zaken voor elkaar krijgt dan de gemiddelde mens. Naast zijn doortochten in ‘Het Journaal’ en ’Sportweekend’, is hij gastheer van ‘Extra Time Koers’, ‘De Kleedkamer’, presenteert hij zaterdagmorgen ‘De Weekwatchers’, staat op het podium als vaste aangever van Jacques Vermeire en ook solo met zijn theatershow ‘Sportman’. Ondanks zijn helse werkritme maakt de populaire Van Gucht ook nog bewust tijd vrij om te sporten en ook daarin gaat hij op zoek naar extra kicks. “Voor ’Voor De Ronde’ was ik al benaderd door Nitro Circus met de vraag of ik zin had om mee te werken aan hun nieuwe Europese ‘You Got This’-tour. Die start 20 november in Birmingham en eindigt op zondag 9 december met een middagvoorstelling in het Antwerpse Sportpaleis. Travis Pastrana is de grote bezieler van Nitro Circus. Een icoon, een levende legende die grenzen verlegt. Hij is het die als eerste een frontflip deed tussen twee potons op de Londense Thames. Dat soort van spectaculaire gekkigheid trekt mij wel aan en daarom heb ik “ja” gezegd toen ze mij vroegen om mee te werken aan hun show in het Sportpaleis.

Ruben Van Gucht zal 9 december in het Sportpaleis enkele freestyle bmx-kunsten laten zien en om zijn uitdaging tot een goed einde te brengen, krijgt hij daarbij de hulp van onze 8-voudige Belgische bmx-kampioen Kenneth Tancré van Groundedbmx. Kenneth, momenteel top-20 op de wereldranking zegt dat Ruben voor een grote uitdaging staat: “Trainen en focussen, dat telt bij bmx en het is inderdaad niet zonder risico’s. Een Bunny-hop lijkt simpel, maar het vraagt behoorlijk wat oefening en techniek. Ruben is sportief en heeft de ideale lengte, waardoor het hem moet lukken om enkele basistechnieken aan te leren van bmx. Benieuwd wat dat geeft als hij in het Sportpaleis staat, aangemoedigd door 12.000 enthousiastelingen. Hij zal die steun in alle geval goed kunnen gebruiken, ook de komende weken wanneer hij echt begint te oefenen. Ik kijk er naar uit om met hem te trainen”, zegt de West-Vlaming Tancré.

Ruben Van Gucht demonstreert 9 december z’n bmx-tricks tijdens Nitro Circus Live - Ruben Van Gucht 2(Foto: House Of Entertainment)

De Nitro Circus ‘You Got This’-tour brengt Travis Pastrana in actie, samen met de beste en strafste sporters in FMX (Freestyle motorcross), BMX, scooter en inline, en uiteraard ook de meervoudige X Games-medaillewinnaars en de kampioenen van de Nitro World Games. Travis Pastrana coacht het internationale sterrenteam en stuwt hen naar nooit geziene prestaties en tricks, verpakt in een gloednieuwe show met nieuwe, gigantische rampen en buitensporige uitdagingen. “Deze show is nog toegankelijker, nog spannender en nog adembenemender dan zijn voorgangers”, zegt Travis Pastrana, die zelf ook meerijdt. Naast Travis zijn ook FMX-riders Josh Sheehan, Bilko Williams en Adam Jones van de partij. Ook bmx-riders Ryan Williams, James Foster en Jed Mildon zakken af naar Antwerpen. Ruben Van Gucht zorgt met enkele bmx-stunts voor de warming-up. Tickets voor Nitro Circus Live op zondag 9 december om 17.00 uur in het Antwerps Sportpaleis, bestel je op www.nitrocircuslive.com of telefonisch op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).