...

Kamagurka en Herr Seele tegen de muur

cowboy_henkdeinvasievandestillevenslight-250Kamagurka en Herr Seele tegen de muur

In galerie De Zwarte Panter in Antwerpen kan u vanaf zondag 25 januari tot en met 8 maart een bijzondere reeks schilderijen en originele tekeningen bekijken, gemaakt door Kamagurka en Herr Seele samen.

Afgelopen jaar namen Kamagurka en Herr Seele samen het penseel ter hand. Ze maakten deze schilderijen ter gelegenheid van het verschijnen van de Franse editie van het boek “De Vaderlandse Geschiedenis”. Kamagurka schilderde de aanzet, Herr Seele maakte de doeken af. Verwijzingen naar hun artistieke helden zijn nooit veraf, net zomin als hun gekuifde held Cowboy Henk – al is hij eerder gids dan hoofdrolspeler. Deze quatre-mains werden al geëxposeerd in Parijs en Zaragoza, maar zijn nu voor het eerst in België te zien.

Naast de canvassen stelt De Zwarte Panter ook een selectie van Kama & Seeles actuaplaten tentoon. Dit nieuwe project, waarbij de twee op een artistiek verantwoorde manier aan actualiteit doen, startte vorig jaar met een wekelijkse pagina in Humo, en vormt intussen een heel bijzondere serie.

Op zondag 1 februari (tussen 15u en 18u) zullen Kamagurka en Herr Seele een performance houden in de galerij – over de inhoud willen of kunnen ze voorlopig nog niets zeggen. Nadien volgt een signeersessie en een wederzijds interview: Kamagurka bevraagt Herr Seele en vice versa.

De vernissage vindt plaats op zaterdag 24 januari, van 16u tot 22u.

Galerie De Zwarte Panter, Hoogstraat 70-74, 2000 Antwerpen. Open donderdag-zondag van 13u30 tot 18u.

galerie@dezwartepanter.be

www.dezwartepanter.com