Welke Belgische DJ mag zich meten met de wereldtop

Red Bull Thre3style
Red Bull Thre3style

Red Bull Thre3styleWelke Belgische DJ mag zich meten met de wereldtop?

Red Bull Thre3style en de strijd om een plaats in de wereldfinale

Zeven dj’s die elk 15 minuten hebben om minstens 3 muziekstijlen te mixen en het publiek zo enthousiast mogelijk te krijgen: dat is het concept van Red Bull Thre3style – een wereldwijde deejaycompetitie die dit jaar voor de tweede maal in België georganiseerd wordt. Op dinsdag 22 april zal DJ Madfingaz in Gent in een ongetwijfeld kolkende Culture Club zijn titel verdedigen tegen DJ’s Odilon, Moiek, Dysfunkshunal, Damented, Jack en Kartez. De winnaar mag zich de beste ‘partyrocker’ van het land noemen en ontvangt een vliegticket richting Baku, Azerbeidzjan, om er op 1 augustus automatisch deel te nemen aan de wereldfinale. Special guest is niemand minder dan DJ Jazzy Jeff, jarenlang sidekick van Will Smith in de populaire reeks ‘The Prince of Bel-Air’ en wereldberoemd ‘ever since’. Jazzy Jeff is voorzitter van de jury en zal na de bekendmaking van de winnaar ook zelf achter de decks staan. De deuren van de Culture Club gaan open om 22:00 en er zijn gratis drankjes tot middernacht. Iedereen welkom want Red Bull Thre3style is een gratis evenement in samenwerking met Studio Brussel. De capaciteit is echter beperkt, dus wie er zeker bij wil zijn, gaat naar Stubru om een plaats te winnen voor de nationale finale van Red Bull Thre3style.

Wie een idee wil krijgen van het concept, kan alvast de teaser bekijken op YouTube:

“Ik heb geweldig veel zin in deze tweede editie”, aldus huidig Red Bull Thre3style-kampioen en titelverdediger DJ Madfingaz. “Het concept is een echte uitdaging voor elke party-DJ. Ook al heb je een hele set perfect voorbereid, je weet onmogelijk wat te verwachten van je tegenstanders, noch van het publiek. Na mijn overwinning vorig jaar mocht ik naar de wereldfinale in Toronto: een onvergetelijke ervaring. Elke DJ die talent heeft voor turntablism en mash-ups zou minstens een keer in zijn of haar leven moeten kunnen meemaken hoe het voelt om daar te staan. Als je de ‘wild out’ reactie van het publiek ziet wanneer je een bepaald nummer switcht in toneplay… een beter gevoel dan dat bestaat er niet. Ik zou dolgraag een tweede keer winnen, dus als het aan mij ligt: Baku, here I come!”

Concept

Red Bull Thre3style is de zoektocht naar de ultieme ‘partyrocker’ – de dj die het best een feestje kan bouwen en het publiek het best kan entertainen. Elke dj krijgt exact 15 minuten en moet binnen die tijd minstens 3 genres mixen. Een jury kent punten toe op basis van keuze van songs, edits, mash-ups, creativiteit, mixtechniek, podiumprésence en interactie met het publiek. Alles mag – van house klassiekers over ‘old school’ hip hop to remixes van traditionele rocksongs.

Uniek

Red Bull Thre3Style brengt de kunst of het vakmanschap van de party DJ terug. De combinatie tussen enerzijds techniek en anderzijds de kunst van het ‘party rocken’ is wat van deze wedstrijd een uniek concept maakt. De zeven finalisten krijgen namelijk de kans hun techniek te tonen, maar het is vooral de bedoeling het publiek de hele nacht aan het dansen te krijgen. Red Bull Thre3Style is dan ook meer dan ‘zomaar’ een dj-competitie: de reacties van het publiek en het ‘party gevoel’ dat gecreëerd wordt, zijn beslissende factoren voor het bepalen van de winnaar. Wie het publiek het meest op zijn hand krijgt, maakt de beste kans te winnen. Punt.

Red Bull Thre3style ontstond in Canada en is uitgegroeid tot een internationale wedstrijd. In deze zevende editie nemen 24 landen deel. De finale gaat op 1 augustus door in Baku, Azerbeidzjan.

Ga voor meer info naar www.redbull.com/be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here