...

14-18 Spektakel-musical in première in Puurs!

14-18 musical Nieuwe 2.0-versie

14-18 Spektakel-musical in première in Puurs! Vandaag (zondag 2 juni) ging de spektakel-musical 14-18 in première in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs! Het aanwezige publiek was zichtbaar onder de indruk van deze nieuwe uitvoering van 14-18. Met al meer dan 100.000 tickets op de teller, belooft deze musical een overweldigend succes te worden. Het gaat dan ook om een nieuwe versie van de musical: nieuwe muziek, spectaculaire decors en nog zoveel meer. Samen met de unieke, rijdende tribunes zal dat voor zowel nieuwe als terugkerende bezoekers een heel andere kijk op dit aangrijpende verhaal geven.

14-18 2.0 aan bed

Hans Bourlon, mede-oprichter Studio 100

“Voor deze nieuwe versie van 14-18 hebben we al onze troeven in de strijd gegooid: het aangrijpende verhaal en prachtige muziek komen perfect tot hun recht in ons Pop-Up Theater in Puurs. Ik ben onder de indruk van de fantastische vertolking van onze ijzersterkte cast, een mengeling van nieuw talent en gevestigde waarden.”

Gert Verhulst, mede-oprichter Studio 100

“In 2014 was 14-18 onze allereerste spektakel-musical. Deze musical is bij veel mensen blijven nazinderen, zelfs nu nog, 10 jaar later. Deze nieuwe versie kreeg een nieuwe dimensie dankzij de indrukwekkende decors, de rijdende tribunes en de levensechte effecten. Het is heel anders dan toen: op alle vlakken mooier, emotioneler en spectaculairder.”

14-18 2.0 krijgsraad

Anja Van Mensel, CEO Studio 100 Benelux

“Het is niet alleen een aangrijpend oorlogsverhaal, maar ook een heel menselijk verhaal over vriendschap, liefde en de wil om te overleven. De gruwel van oorlog is vandaag helaas alomtegenwoordig. We hopen dat deze voorstelling niet alleen een moment van ontroering, maar ook van reflectie kan bieden.”

De spektakel-musical 14-18 vertelt het aangrijpende verhaal van de Eerste Wereldoorlog door de ogen van vier boezemvrienden uit een klein Vlaams dorpje, wiens levens voorgoed veranderen wanneer ze aan het front gaan vechten. Hun verhaal is er een van vriendschap, liefde en de wil om te overleven onder de meest extreme omstandigheden. Vanaf juni in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Tickets & info: www.14-18.nu.

14-18 2.0 kerkhof

In de cast vinden we namen terug uit de originele productie én maken nieuwe acteurs hun opwachting:

Jelle Cleymans – Jan
Yanni Bourguignon – Jan
Sandrine Van Handenhoven – Anna
Niels Destadsbader – Albert
Bert Verbeke – Albert
Jonas Van Geel – Fons
Jérémie Vrielynck – Fons
Charlotte Timmers – Celine
Remi De Smet – Kamiel
Peter Van de Velde – Sergeant De Decker
Marc Peeters – Generaal
Ron Cornet – Generaal

Ensemble:
Hilde Van Wesepoel
Jurgen Stein
Steven Colombeen
Sven Tummeleer
Baptiste Vuylsteke
Nordin De Moor
Charline Catrysse
Martijn Claes
Florence Van Laecke
Tim Saey
Jeroen Logghe
Liesbeth Roose
Pieter Casteleyn
Laura Seys
Wout Sels
Lander Van Nuffelen
Tessy Torfs
Alexander Boone
Daan Keisse
Ian Schelfaut
Lien Van den Bossche
Kobe Donckers
Noah Mollet
Douwe Debroux
Eline Van Ginderen

De creatives zijn nog altijd topnamen uit de (inter)nationale musicalwereld. Het script en de regie zijn in handen van Frank Van Laecke, de muziek werd gecomponeerd door Dirk Brossé en de script- en liedteksten zijn geschreven door Allard Blom.