...

Spektakel-musical 14-18 eerste beelden

Spektakelmusical 14-18 bijna klaar

Spektakel-musical 14-18 eerste beelden voor de pers. Vandaag werd in het Studio 100 Pop-Up theater in Puurs een eerste preview van de spektakel-musical 14-18 opgevoerd, die op 2 juni 2024 in première gaat. Na een korte inleiding door Gert Verhulst en regisseur Frank Van Laecke, kreeg de aanwezige pers een aantal scènes te zien gespeeld door Yanni Bourguignon – Jan, Sandrine Van Handenhoven – Anna, Niels Destadsbader – Albert, Jérémie Vrielynck – Fons, Charlotte Timmers – Celine, Remi De Smet – Kamiel en Peter Van de Velde – Sergeant De Decker. Ook Jelle Cleymans – Jan en Jonas Van Geel – Fons kwamen de preview mee volgen. De verwachtingen voor deze nieuwe uitvoering van 14-18 zijn hooggespannen, en niet zonder reden. Met meer dan 100.000 tickets 2 weken voor de première, belooft deze spektakel-musical wederom een overweldigend succes te worden. Het gaat dan ook om een nieuwe versie van de musical: nieuwe muziek, spectaculaire decors en nog zoveel meer.

Spektakel-musical 14-18 2024

Gert Verhulst bezieler

Samen met de unieke, rijdende tribunes zal dat voor zowel nieuwe als terugkerende bezoekers een heel andere kijk op dit aangrijpende verhaal geven. Gert Verhulst, bezieler: “We hebben voor deze nieuwe versie alles uit de kast gehaald om een onvergetelijke voorstelling te maken die een grote impact zal hebben op de bezoeker. Zelfs na deze korte preview zag ik dat er al mensen ontroerd waren, dat is veelbelovend.” De productie belooft opnieuw een baanbrekende theaterbeleving te worden, mede dankzij het concept met de rijdende tribunes, de prachtige muziek en het meeslepende verhaal.De spektakel-musical 14-18 vertelt het aangrijpende verhaal van de Eerste Wereldoorlog door de ogen van vier boezemvrienden uit een klein Vlaams dorpje, wiens levens voorgoed veranderen wanneer ze aan het front gaan vechten. Hun verhaal is er een van vriendschap, liefde en de wil om te overleven onder de meest extreme omstandigheden.

Spektakel-musical 14-18 2024 (0)

Vanaf juni in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs

Tickets & info: www.14-18.nu

In de cast vinden we namen terug uit de originele productie én maken nieuwe acteurs hun opwachting:

Jelle CleymansJan

Yanni BourguignonJan

Sandrine Van HandenhovenAnna

Niels Destadsbader – Albert

Bert VerbekeAlbert

Jonas Van Geel Fons

Jérémie VrielynckFons

Charlotte TimmersCeline

Remi De SmetKamiel

Peter Van de VeldeSergeant De Decker

Marc PeetersGeneraal

Ron CornetGeneraal

Ensemble:

Hilde Van Wesepoel

Jurgen Stein

Steven Colombeen

Sven Tummeleer

Baptiste Vuylsteke

Nordin De Moor

Charline Catrysse

Martijn Claes

Florence Van Laecke

Tim Saey

Jeroen Logghe

Liesbeth Roose

Pieter Casteleyn

Laura Seys

Wout Sels

Lander Van Nuffelen

Tessy Torfs

Alexander Boone

Daan Keisse

Ian Schelfaut

Lien Van den Bossche

Kobe Donckers

Noah Mollet

Douwe Debroux

Eline Van Ginderen

De creatives zijn nog altijd topnamen uit de (inter)nationale musicalwereld. Het script en de regie zijn in handen van Frank Van Laecke, de compositie en arrangementen werden gemaakt door Dirk Brossé en de liedteksten zijn geschreven door Allard Blom.

spektakel-musical 14-18 2024