...

sexting en naaktfoto’s twee Vlaamse gezinnen geven zich bloot

Sexting en naaktfoto’s op Pickx+

Sexting en naaktfoto’s twee Vlaamse gezinnen geven zich bloot. Afgelopen zondag 2 juni 2024 kon de Pickx+kijker omstreeks 22u30 de eerste van tien afleveringen bekijken van ‘Nudes’. De Franse dramaserie vertelt de fictieve verhalen van drie onschuldige tieners die de gevaren van sexting en het sturen van naaktfoto’s verkeerd hadden ingeschat. Enerzijds is er Ada, een tienermeisje dat op het platteland opgroeit. Ze is een beetje geïsoleerd, heeft weinig vrienden en blijkt een heel gemakkelijke prooi te zijn voor de online pedo-criminaliteit. Dan is er ook Sofia, een personage dat gebukt gaat onder sociaal determinisme en te maken krijgt met homofobie. Tot slot is er Victor, een student geneeskunde die zich onbewust lijkt van de gevolgen en gevaren voor zijn slachtoffers.

Sexting en naaktfoto's Nudes

Cyberpesten, online criminaliteit

Cyberpesten, online criminaliteit en pedofilie, het zijn vandaag jammer genoeg nog steeds brandend actuele onderwerpen. In de serie ‘Nudes’ gaan drie gerenommeerde en politiek geëngageerde filmregisseurs, Sylvie Verheyde, Andréa Bescond en Lucie Borleteau, aan de slag met een educatieve boodschap voor de jeugd, zonder scholend te zijn. Pickx+, de premium tv-zender van Proximus, ging nooit eerder gevoelige maatschappelijke thema’s uit de weg. Twee jaar geleden gingen ze al aan de slag met het vierdelige drama ‘The Hunting’. Sterker nog, Pickx+ trekt het verhaal open en ging in gesprek met twee Vlaamse gezinnen over hun ervaringen met sexting en naaktfoto’s.

Sexting en naaktfoto's Nudes (1)

 

“In de openhartige video zien we enerzijds Marie (23) en Aaron (18), broer en zus, maar ook Cindy (44) en Kitana (18), moeder en dochter. We zetten hen tegenover elkaar en lieten ze praten over de onderwerpen waar we in de serie mee geconfronteerd worden. Onderwerpen die anders misschien nooit besproken worden in gezinsverband. De bedoeling van deze video is om aan te tonen dat het thema van de reeks ook in onze maatschappij leeft en hier, voor de Vlaamse jeugd, ook relevant is.” 
–       Krijn Jonckheere, (Head of Media Proximus Pickx)

Nudes is vanaf zondag 2 juni 2024 omstreeks 22u30 wekelijks te zien op Pickx+. De serie loopt gedurende tien aaneensluitende weken.