...

Laura Verdonschot rijdt laatste drie cyclocrossen

Laura Verdonschot rijdt laatste drie cyclocrossen

Laura Verdonschot rijdt laatste drie cyclocrossen in Sint-Niklaas, Brussel en Oostmalle. Woensdag won Laura Verdonschot van het De Ceuster Bonache Cycling Team de Exact Cross van Maldegem. Op datzelfde elan stond ze zaterdag als 2de op het podium in de Superprestige Middelkere, na winnares Lucinda Brandt en voor Ceylin del Carmen Alvarado die het eindklassement won. Met dezelfde energie en gretigheid van de afgelopen weken trok Laura zondag ook nog eens alle registers open tijdens de voorlaatste manche van de X20 Trofee die in het Kempense Lille plaatsvond.

Verdonschot (2)

Een badeendje bemachtigen

Luidkeels aangemoedigd door een massa thuissupporters slaagde Laura in haar opzet met een derde plek en dus mocht ze opnieuw het podium op. “In het publiek zag ik een massa bekende gezichten, want wij wonen vlakbij in Wechelderzande. Ik wou voor mijn metekindje graag zo’n badeendje bemachtigen, dus dat was nog een extra motivatie om er helemaal voor te gaan”, zei Laura Verdonschot na afloop lachend. Ondertussen loopt de teller aardig op. Naast 8 overwinningen, behaalde Laura dit seizoen zilver op het BK, pakte ze naast eindwinst.

Laura Verdonschot, Lucinda Brandt en Fem Van Empel

van links naar rechts, Lucinda Brandt, Fem Van Empel en Laura Verdonschot

2 keer de 3de plek

Ook nog eens 2 keer de 3de plek in de Exact Crossen van Mol en Essen, werd ze tweede in Superprestige Middelkerke en derde in de X20 Trofee van Lille. Laura is nog steeds dé Belgische veldrijdster in vorm, goed voor een 5de plek op het afgelopen WK en in de internationale ranking. Haar honger is nog niet gestild, want tijdens de laatste Exact Cross in Sint-Niklaas en de laatste X20 Trofee in Brussel van komend weekend, blijft ze strijdvaardig. “De vorm en het gevoel zijn goed, dus pak ik met veel plezier de drie laatste wedstrijden van het seizoen nog mee.

Laura Verdonschot, Lucinda Brandt, Ceylin del Carmen Alvarado

Van links naar rechts: Laura Verdonschot, Lucinda Brandt, Ceylin del Carmen Alvarado

Ook in Oostmalle

Ik rij ook in Oostmalle waar ik altijd al graag en goed heb gereden. Je weet nooit of er nog een podiumplek in zit,” zegt Laura ontspannen. Ook voor Alicia Franck is er beterschap. Afgelopen weekend werd ze 8ste in Middelkerke en 10de in Lille. “Bemoedigende resultaten die een extra opsteker zijn om de laatste wedstrijden van het seizoen aan te vatten. Zaterdag ging het goed. Zondag kwam het goed in Lille, nadat ik werd opgehouden in de start en van ver moest terugkomen. Meteen na de Sluitingsprijs van Oostmalle ga ik een weekje mijn hoofd leegmaken tijdens het skiëen. Da’s iets waar ik elk jaar naar uitkijk,” zegt Alicia lachend.

Foto’s: House Of Entertainment.