...

Rob Peeters hakt de knoop door en stopt

Rob Peeters stopt met Coachen

Rob Peeters hakt de knoop door en stopt als veldritcoach bij De Ceuster Bonache. “Een aantal grote schilderwerken hypothekeren mijn agenda”. Voormalig veldrijder Rob Peeters stopt na dit seizoen als coach bij het 100% Belgische, vrouwelijke De Ceuster Bonache Cycling Team. De 38-jarige Peeters, goed voor tien overwinningen in elf profjaren waaronder brons (2012) en zilver (2014) op het BK en zilver op WK in Koksijde (2012) combineerde zijn eerste jaar als veldritcoach met zijn activiteiten als zelfstandig schilder: “Mijn agenda is nog niet vol, maar er zijn een aantal grotere schilderwerken bijgekomen waarvan ik nog niet weet wanneer ik die kan afronden. Mogelijk lopen die opdrachten nog een stukje door in de wintermaanden.

Rob Peeters (1)

Ik houd zelf niet van onzekerheid

Omdat ik zelf niet hou van ‘onzekerheid’ heb ik nu al de knoop doorgehakt en besloten om de afgelopen samenwerking met het team niet te verlengen. Het voorbije seizoen was voor mij een unieke ervaring. Het was een mooie kans om in mijn eerste jaar als coach opnieuw voeling te krijgen met het veldrijden. Bij een ‘damesploeg’, wat voor mij ook weer een nieuwe, unieke ervaring was waardoor ik heel wat mensen heb leren kennen met wie ik mijn kennis kon delen. Met een goed gevoel blik ik terug op de afgelopen maanden. Geen idee wat de toekomst brengt, maar dit smaakt in elk geval naar meer. Het is mijn ambitie om op termijn terug het veld in te duiken. De afgelopen maanden werd het voor mij en mijn omgeving duidelijk dat de passie en liefde voor de koers en het veldrijden nog steeds heel groot is (lacht). Eerst leggen we de focus op de schilderwerken, maar we komen terug. Beloofd!

Jinse en Rob Peeters

Rob Peeters bedanken

We willen Rob Peeters bedanken voor zijn inzet en inspanningen het afgelopen seizoen en wensen hem veel succes in alles wat hij onderneemt. We willen hem bedanken voor de coaching van onze rensters de afgelopen crosswinter. Die positieve lijn willen we met ons team doortrekken tijdens de drie resterende veldritten,” zeggen teambestuurders Davy De Ceuster en Dirk Verbeeck (Bonache) namens het De Ceuster Bonache wielerteam.