...

Verdonschot verrast iedereen!

Verdonschot wint in Maldegem

Verdonschot verrastte iedereen na haar 5de plek van afgelopen weekend op het WK veldrijden in Tabor. Gisteren won de 27-jarige Laura Verdonschot van het De Ceuster Bonache Cycling Team gisteren namiddag de Exact Cross van Maldegem. Halfweg koers nam Laura afstand van de Nederlandse rensters Leonie Bentfeld en Manon Bakker. “Uiteraard doet het deugd om een tv-cross in eigen land te winnen, want dat was ondertussen ook alweer vijf jaar geleden toen ik de Zilvercross won in Mol.

Verdonschot (2)

Last van de rug

Vandaag had ik niet de beste benen en wat last van mijn rug. Ik had geluk toen ik mijn versnelling plaatste en blijkbaar goed aanvoelde dat het tijd was om door te rijden,” zegt Laura Verdonschot lachend. Na eerder winst in Spanje en Nederlandtwee derde podiumplekken in de Exact Crossen van Mol en Essen, en zilver op het BK, is de overwinning in Maldegem voor Laura al de 8ste van het seizoen.

Naam toegevoegd aan lijstje van winnaars

Fijn als je naam wordt toegevoegd aan een lijstje winnaars dat bestaat uit o.a. Annemarie Worst, Dennise Betsema, Marianne Vos en Sanne Cant. Deze laatste was hier trouwens acht jaar geleden de laatste Belgische die won.” Voor het 100 % Belgische, vrouwelijke De Ceuster Bonache Cycling Team was het een succesvolle wedstrijd met nog een 6de plaats voor Alicia Franck, een 13de voor Lotte Baele en een 14de voor de afscheidnemende Suzanne Verhoeven.