...

Laura Verdonschot pakt 5de plek op het WK veldrijden

Laura Verdonschot beste Belgische

Laura Verdonschot pakt als ‘beste Belgische’ de 5de plek op het WK veldrijden. Afgelopen weekend werden in het Tsjechische Tabor de wereldkampioenschappen veldrijden gehouden. Terwijl de Nederlandse Fem Van Empel soleerde naar haar 2de wereldtitel bij de profs, bolde de 27-jarige Laura Verdonschot als 5de over de streep. De renster van het 100 % Belgische, vrouwelijke De Ceuster Bonache Cycling Team was met haar opvallende prestatie, na 4 Nederlandse toprensters, opnieuw de eerste Bellgische. “Het was inderdaad een spannende slotronde. Toen ik de Italiaanse Sara Casasola in het vizier kreeg, ben ik blijven rijden voor die 5de plek. Op op het einde, in de afdeling, lukte het mij om haar te af te schudden, waardoor ik met een kleine voorsprong aankwam. Ja, ik ben heel blij met deze prestatie. Ik had nog een openstaande rekening met de kampioenschappen.

Laura Verdonschot (2)

Laura Verdonschot

Op het afgelopen Belgische kampioenschap zilver

Op het afgelopen Belgische kampioenschap pakte ik zilver. Vandaag was het ook een pak beter dan vorig jaar, toen ik in Hoogerheide pas 15de werd op het WK. Met een 4de plek als ‘belofte’ in 2017 is die 5de plek in Tabor meteen ook mijn beste prestatie als prof op een wereldkampioenschap. Het zou mooi zijn als ik mijn uitstekende conditie nog even kan aanhouden tot aan de Sluitingsprijs, die op de laatste zondag van februari in Oostmalle plaatsvindt. Die wedstrijd, maar ook die van Lille en Sint-Niklaas, zijn er die mij goed liggen. Wie weet wat er de komende weken nog in zit. Ik vertrek in Tabor met een goed gevoel,” zegt de wielrenster die dit jaar al 7 overwinningen pakte, waaronder twee podiumplekken in de Exact tv-crossen van Essen en Mol. Ook Alicia Franck, Laura’s collega-renster, keert met vertrouwen terug naar Essen. “Die 20ste plek zegt misschien niet zo veel, maar voor mij en mijn entourage is het wel een positief signaal dat het met de opbouwende conditie de goede kant uitgaat aldus Laura Verdonschot.

Alicia Franck (4)

Alicia Franck

Suzanne Verhoeven en Jinse Peeters

Op het elan van Tabor bouwen we de komende weken verder en mikken we op betere uitslagen.” Voor De Ceuster Bonache-wielrensters Suzanne Verhoeven en Jinse Peeters was het eveneens een bijzonder WK, want beiden werden door Karl Vannieuwkerke en het Sporza-team uitgenodigd in wielercafé De Musette in Boom voor de tv-omkadering. “Voor ons was het fijn dat we op deze manier de wedstijden konden meepakken. Na afloop van de vrouwen elite waren we uiteraard heel fier op Laura. Met haar 5deplek toonde ze nog maar eens haar wilskracht, haar niet aflatend enthousiasme en doorzettingsvermogen,” zegt Suzanne Verhoeven, die tijdens de Sluitingsprijs Oostmalle haar koersfiets aan de haak hangt. Ook morgen, tijdens de wedstrijden van o.a. de profs en vrouwen U23, zitten Suzanne en Jinse opnieuw aan de Sporza-tafel bij Karl Vannieuwkerke.

Suzanne Verhoeven, Karl Vannieuwkerke, Jinse Peeters

Van links naar rechts: Suzanne Verhoeven, Karl Vannieuwkerke, Jinse Peeters

Foto’s: House Of Entertainment.