...

extra sponsoren voor De Ceuster Bonache-wielerteam

Extra sponsoren worden aangetrokken

Extra sponsoren voor het De Ceuster Bonache-wielerteam van Laura Verdonschot, Alicia Franck en Jesse Vandenbulcke. Vanmiddag wordt in en rond de beruchte Kuil in Zonhoven met een UCI Wereldbekerwedstrijd de drukke kerstperiode in het veld afgesloten. Voor wielrensters Laura Verdonschot, Alicia Franck, Suzanne Verhoeven en nieuwkomer Jinse Peeters, die begin van de week uitgebreid werd voorgesteld, is dit het ideale moment om in de fuchsia kleuren van het 100 procent Belgische, vrouwelijke wielerteam zichzelf nog eens extra in de kijker te rijden. Het is ook de ideale opwarming voor het BK veldrijden dat komende zaterdag 13 januari 2024 plaatsvindt in Meulebeke. “Voor ons zijn dit twee topwedstrijden. In Zonhoven hebben we, met zicht op de Kuil, een 400-tal gasten die onze rensters aanmoedigen op het parcours.

extra Laura Verdonschot (0)

twee podiumkandidaten

Op het BK zijn we met al onze rensters, want Lies’l Schevenels en Lotte Baele rijden bij de U23 het sterkst vertegenwoordigd. Met Laura en Alicia hebben we twee podiumkandidaten die hun vel extra duur gaan verkopen en tot het einde willen meestrijden voor de driekleur. Voor beiden zou het de kers op de taart kunnen zijn, want ze hebben er al een mooi seizoen opzitten. Ambitieus willen we de toekomst van dit team verder uitbouwen. Daarvoor zoeken we nog extra sponsoren die willen meestappen in ons verhaal,” zegt de Lommelse ondernemer Davy De Ceuster van het gelijknamige Geelse bouwkranenbedrijf. In Zonhoven pakken ze ook nog eens extra uit met de ‘Scanflyer’, een unieke eye-catcher, een wagen waarvan er nog maar twee exemplaren bestaan. “Ondanks de dominantie van de Nederlanders in het veld, blijft het vrouwenwielrennen groeien.

Potentiële sponsoren

De vele gesprekken met potentiële sponsoren, sinds de start van het nieuwe seizoen, zijn daar een mooi voorbeeld van. Ons project is interessant, omdat de investeringen relatief beperkt zijn, maar wel onmiddellijk opvallen en zorgen voor een maximaal rendement. Enkel in het wielrennen worden de ploegen vernoemd naar de sponsoren, wat het verhaal dubbel zo interessant maakt. Het grootste deel van het marketingbudget van ons bouwkranenbedrijf investeren wij voornamelijk in het 100 % Belgische, vrouwelijke wielerteam gecombineerd met de sponsoring en aanwezigheid op een aantal UCI Wereldbekerwedstrijden (o.a. Maasmechelen, Zonhoven en Namen) en kampioenschappen. Omdat het zo goed werkt, hebben we dit seizoen ons budget extra verhoogd zodat we als koepelsponsor van de Exact Crossen in het najaar en de wintermaanden nadrukkelijk in beeld zijn met ons bedrijf,” zegt Davy De Ceuster bezield.

Davy De Ceuster

Aan ambities geen gebrek, want het De Ceuster Bonache Cycling Team blijft investeren en inzetten op groei. De samenwerking met Acrog-Tormans, het opleidingsteam waar Ellen Van Loy het jonge aanstormende vrouwelijke wielertalent extra begeleidt, is daar een mooi voorbeeld van, net als het aantrekken van wielrensters Jinse Peeters én de voormalige Belgische wegkampioene (2019) Jesse Vandenbulcke. Met deze laatste investeert het team in een nog sterker wegprogramma. Davy De Ceuster: “Op termijn willen we graag op alle fronten meestrijden met onze wielrensters, op de podia staan en toekomstige kampioenen voortbrengenJa, dat is gezond ambitieus, maar niet onrealistisch als ik zie wat voor talenten er nu al rondrijden bij de jeugd. We geloven keihard in dit project en willen het samen met extra sponsoren verder uitbouwen.

Davy De ceuster

Gezond stabiele, financiële basis

Als wij als hoofdsponsoren daarvoor een stap opzij of naar onder moeten zetten op het truitje, doen we dat met alle plezier wanneer er partijen zijn die zich hiervoor aanmelden. De nieuwe eigenaars van Bonache zetten vrijwillig een stap opzij, waardoor er vanaf volgend seizoen een plek vrijkomt in onze teamnaam en zichtbaarheid oplevert op een prominente plaats op de truitjes. Op dat laatste is er trouwens nog genoeg plaats voor actieve sponsoren die hun financiële inspanningen combineren met hun gedreven enthousiasme voor meer naambekendheid via sportmarketing. Op deze manier, trouw aan de normen en waarden, willen we op termijn groeien met ons team zodat we onze voet kunnen zetten naast de andere gekende ploegen. Het is onze bedoeling om als vaste waarde binnen de Belgische wielerwereld te gaan fungeren met een gezond stabiele, financiële basis.

Kuil in Zonhoven

” Het wordt een drukke zondagnamiddag voor Davy De Ceuster, want met zicht op de beroemde Kuil in Zonhoven ontvangt hij 400 gasten die letterlijk op het parcours kunnen meegenieten van het gebeuren. Net naast de tenten en in de buurt van hun tribune staat de unieke Scania Scanflyer uit 1980 prominent in het zicht: “Van deze campertruck zijn er slechts drie exemplaren gemaakt, waarvan er nog maar twee bestaan en rondrijden. De eerste eigenaar was Jann Wenner, de mede-oprichter van het Rolling Stone Magazine, die naar verluidt met deze tourbus rondtrok op verscheidene Europese festivals. Via een zakenrelatie ben ik hem op het spoor gekomen en toen die eigenaar hem van de hand deed, hebben we toegeslagen. In ons bedrijf gebruiken we hem als VIP-eventwagen, maar gaan we hem ook uitspelen op de diverse truckshows e.a.

Davy De Ceuster aan de Kuil in Zonhoven.

Sterke troefkaarten

Het is een mooi uithangbord met van binnen alle infrastructuur, inclusief een groot bed met een spiegel tegen het plafond. We zouden verschieten als die zou kunnen vertellen welke bijzondere taferelen er zich in het verleden op die plek al hebben afgespeeld (lacht). Volgend jaar wordt de binnenkant verder aangepakt, maar langs buiten schittert hij terug in de originele kleuren, trouwens ook die van ons bouwkranenbedrijf waardoor hij dubbel zo hard opvalt. Naast de Lamborghini van Mathieu Van der Poel hebben de mensen zondag op de cross weer iets extra om over te praten”, zegt Davy lachend. Zonhoven is dit weekend ook de laatste repetitie voor het BK veldrijden dat aanstaande zaterdag 13 januari 2024 plaatsvindt in Meulebeke, en waarvoor het De Ceuster Bonache wielerteam volgens Davy sterke troefkaarten heeft om uit te spelen.

extra sponsoren voor De Ceuster Bonache-wielerteam - Davy De Ceuster bij de unieke Scania Scanflyer uit 1980

Belgisch kampioenschap

Met zeven overwinningen, twee derde podiumplekken in de Exact Crossen van Essen en Mol, maar ook twee vierde plekken in de UCI wereldbekerwedstrijden in Antwerpen en donderdag nog in Koksijde, is Laura Verdonschot binnen ons team de renster in vorm. Nét omdat we 100 procent Belgisch zijn, zijn we het enige team dat met alle rensters op zaterdag aan de start staat op het BK. In blok zijn we hierdoor het grootste, wat een voordeel is voor onze trainer en ploegleider Rob Peeters. Hij kan dat meepakken in het sportieve strijdplan. We hebben podiumambities, maar gaan met onder andere Laura en Alicia resoluut voor de trui. In ons team zijn zij de grootste kanshebbers en zou de driekleur een extra kers op de taart kunnen zijn van ons reeds geslaagde seizoen.”

De Ceuster Bonache Cycling Team (3)

Foto’s: House Of entertainment.