...

Winterland Hasselt ondanks regen ruim 600.000 bezoekers

Winterland Hasselt bezoekers trotseren de regen

Winterland Hasselt haalt ondanks de regen ruim 600.000 bezoekers. Nog tot en met zondagavond 18 uur kan je op het Hasseltse Kolonel Dusartplein terecht op Winterland Hasselt, de gratis winterhappening die de afgelopen zeven weken uitgebreid haar 15de verjaardag vierde. “Met slechts zes droge dagen zijn we er alsnog in geslaagd om ruim 600.000 bezoekers te verwelkomen”, zegt organisator Maurice Schoenmaeckers die tevreden terugblikt op een topeditie. “We noteerden een nieuw dagrecord op de openingsavond, we hadden 30.000 bezoekers tijdens het eerste weekend en hebben een paar keer het terrein kort afgesloten en met wachtrijen gewerkt.

Winterland hasselt Moosebar

Een familiaal gebeuren

Meer dan ooit is Winterland Hasselt een familiaal gebeuren voor alle leeftijden en voor bezoekers uit binnen- en buitenland. De samenwerking met Club Versuz was met o.a. de succesvolle ‘Student Day’, de vrijdagse ‘Club Versuz on Ice’ en de ‘Moose Bar’-avonden in de Almhütte een voltreffer, net als de dj-sets van DJ Rikky op vrijdag- en zaterdagavondin het Grand Café, de talrijke dansavonden én het wekelijkse authentieke Tiroler Fest. In de wintermaanden is Hasselt dé stad van de kerstman. Naast zijn succesvolle in- en uittocht en het ontbijt dat we hernamen, hadden we ook nog eens 35.000 bezoekers in het ‘Huis van de Kerstman’ op Winterland Hasselt. De overdekte horecagelegenheden, onze ijspiste, de wintermarkten hadden minder last van het slechte weer dan de buitenkraampjes.

Incidenten waren er nauwelijks

Vorig jaar hadden we iets meer bezoekers, maar post-corona was dat de eerste editie na de maatregelen. Slechts een handvol mensen hebben we verzorgd, voornamelijk op de ijsbaan. Incidenten waren er nauwelijks. Een uitgebreide rondvraag bij onze bezoekers maakte meteen duidelijk dat de mensen naar Winterland Hasselt komen voor een unieke beleving die ze vaak combineren met een bezoek aan de binnenstad. We zijn er voor alle leeftijden: koppels, gezinnen, families en studenten. Iedereen vond inmiddels zijn weg. Onze bezoekers komen niet alleen uit Limburg, maar ook uit de omliggende provincies. Naast Wallonië en de Oostkantons noteerden we een stijging van Duitsers en Nederlanders”, zegt Maurice Schoenmaekers.

Winterland hasselt Schaatsbaan

Laatste kans

Dit weekend kan je nog terecht op Winterland Hasselt voor de slotactiviteiten: vrijdagavond speelt DJ Reygel op de ijspiste tijdens ‘Club Versuz on Ice’. Op vrijdag- en zaterdagavond draait DJ Rikky in het Grand Café o.a. de ‘Closing Party’Zondag is de laatste dag dat je er tussen 10 en 18 uur terecht kan. De talrijke bezoekers kunnen ondertussen al aftellen naar vrijdag 15 november 2024 voor de 16de editie die opnieuw zeven weken duurt tot en met zondag 5 januari 2025. Meer info: www.winterland.be.