...

Mila Braeckman onder de indruk na ontmoeting

Mila Braeckman ontmoet Sylvie Willms

Mila Braeckman onder de indruk na ontmoeting met haar grote voorbeeld. Afgelopen weekend trok CAVALLUNAMila Braeckman (18) wordt ambassadrice van CAVALLUNA-ambassadrice Mila Braeckman, die naast dochter van nieuwsanker Freek Braeckman ook zelf beloftevol paardenatlete is, naar het Duitse Dortmund. Daar kon ze in de Westfalenhalle de nieuwste show ‘Land of A Thousand Dreams’ als eerste bekijken. Haar conclusie: “Ik kwam opnieuw heel geïnspireerd buiten”. Dat lag niet enkel aan de meesterlijke acts. De Gentse amazone kreeg de kans om met haar grote idool Sylvie Willms te spreken. Sylvie vertegenwoordigt al jarenlang ons land in de show en zet er telkens een ijzersterk staaltje vrijheidsdressuur neer. Een discipline die Mila ook steeds meer met haar paarden ontdekt, naast haar hoofdbezigheden in de eventing op internationaal niveau.

Mila Braeckman en Sylvie Willms

Ontmoeting in de stallen

De ontmoeting, die – waar anders – in de stallen tussen de paarden plaatsvond, heeft bij beide dames toch wat teweeggebracht. Afgelopen zaterdag was de CAVALLUNA-caravaan in vol ornaat te gast in de Westfalenhalle in Dortmund. Naast de honderden Duitse paardenliefhebbers zaten er ook speciale gasten in de zaal die mee genoten van de nieuwste show ‘Land of A Thousand Dreams’. Mila Braeckman is zelf niet alleen een beloftevolle paardenatlete die richting de internationale top in de eventing galoppeert, maar dit jaar ook de trotse ambassadrice van de show in België. Het kon dan ook niet anders dan dat zij als allereerste een kijkje ging nemen in Dortmund, samen met vader/VTM-nieuwsanker Freek Braeckman.

Mila Braeckman tussen de paarden

De show was zoals elk jaar méga indrukwekkend! Het verhaal van Yuen is leuk en de decors, kostuums en verwerking van de acts binnen dat verhaal zijn echt knap bedacht. Los daarvan ben ik ook weer zo onder de indruk van het sterk staaltje horsemanship dat we te zien krijgen. Ik blijf verliefd op de veelzijdigheid van het hele gebeuren. Dat we met één dier op zoveel verschillende manieren kunnen werken, zal ik nooit vanzelfsprekend vinden. Ik heb van heel dichtbij naar heel getalenteerde mensen en paarden mogen kijken. Ik kom super geïnspireerd buiten, alweer. De show ging over dromen en inderdaad, na dit gezien te hebben, durf ik dromen!” 

Een eye-opening ervaring

Maar niet enkel de show liet Mila verbluft achter. Net voor de start kreeg ze namelijk de kans om letterlijk de stallen in te duiken. Een eye-opening ervaring voor iemand die de show jarenlang enkel vanuit de zaal ervaarde: “Ik ben zo verbaasd over de rust die daar hangt. Niemand is gestrest, ook de paarden niet. Een heel gemoedelijke, creatieve sfeer. Bij ons, op wedstrijden, zit er toch spanning onder die rust. Net voor een dressuurproef, jumping of cross voel je in de stallen dat er straks gepresteerd moet worden. Hier loopt iedereen rond alsof er niks aan de hand is.

Sylvie Willms

” Tijdens dat bezoek achter de schermen liep de ambassadrice haar grote voorbeeld Sylvie Willms tegen het lijf. Sylvie wordt door haar kwaliteit en veelzijdigheid als enige Belgische act jaar na jaar gevraagd om aan de show deel te nemen. Haar specialiteit: vrijheidsdressuur. Zonder enig hulpmiddel buiten haar eigen lichaam, begeleidt ze het paard (of paarden) om moeilijke oefeningen uit te voeren. In ‘Land of A Thousand Dreams’ is ze een engel en samen met haar paard Blanquito brengt ze een emotionele en pakkende choreografie. Al snel slaan Mila en Sylvie aan de praat over hun passie: paarden.

Cavalluna Celebration 2022 (2)

Ik vroeg Sylvie naar hoe het begonnen was, en hoe ze te werk gaat. Een belangrijke vraag voor mij was of de druk van de show, van het optreden met paarden haar plezier in de weg staat. Soms stel ik mezelf die vraag ook. Want de honger naar presteren kan het genieten verhinderen. Ik ben daar erg voor op mijn hoede. Sylvie antwoordde dat zonder de factor ‘plezier’ – voor haarzelf en haar compagnons – de act niet hetzelfde zou zijn. De innige band tussen Sylvie en haar paarden heeft veel indruk gemaakt. Je hoort het aan hoe ze vertelt. En dat ze de paarden zelf laat voorstellen wat ze willen en daar dan op voortbouwt, vind ik geweldig. Dat verklaart haar act, waarin ze ondanks het publiek, de druk, nooit de connectie verliest. Als ruiter weet ik hoeveel vertrouwen daarvoor nodig is tussen mens en paard. Indrukwekkende madam, dat zeker!”

Foto’s: House Of Entertainment.

CAVALLUNA ‘Land of A Thousand Dreams

De adoratie voor talent bleek wederzijds, want ook de CAVALLUNA-artiest gaf aan Mila beter te willen leren kennen. De ambassadrice werd dan ook meteen uitgenodigd op het inspirerende domein van Sylvie in Frankrijk. CAVALLUNA ‘Land of A Thousand Dreams’ is op zaterdag 16 (14u00 en 19u00) en zondag 17 (15u00) maart 2024 te gast in het Antwerpse Sportpaleis. Ambassadrice Mila Braeckman en artieste Sylvie Willms zijn ook zeker van de parij. Meer info en tickets: https://www.cavalluna.com/nl/land-of-a-thousand-dreams.