...

Mila Braeckman (18) wordt ambassadrice van CAVALLUNA

Mila Braeckman (18) wordt ambassadrice

Mila Braeckman (18) wordt ambassadrice van CAVALLUNA’s nieuwe show ‘Land of a Thousand Dreams’. Na een succesvolle wereldtournee met ‘Secret of Eternity’, genoot het CAVALLUNA-gezelschap van een deugddoende zomer. Veel vrije tijd was er echter niet, want de nieuwe show ‘Land of a Thousand Dreams’staat al klaar om opgevoerd te worden. Op zaterdag 16 en zondag 17 maart 2024 houdt de voltallige crew opnieuw halt in het Antwerpse Sportpaleis. De twee- en viervoetige artiesten geven er het beste van zichzelf, zoals het loyale publiek van hen gewend is. Een trouwe aanhanger van CAVALLUNA is Mila Braeckman. De dochter van nieuwsanker Freek Braeckman is naast rasecht paardenmeisje, ook beloftevolle atlete en de kersverse ambassadrice van de Belgische opvoering van ‘Land of a Thousand Dreams’. Mila gebruikt dagelijks verschillende vormen van communicatie bij haar paarden en plukt de vruchten daarvan in de vorm van medailles.

Mila Braeckman

Mila Braeckman de perfecte ambassadrice

Enkele weken geleden trok Mila met het Belgische team naar Rome voor het EK Eventing Junioren. Mila kan zich dus perfect plaatsen in de hoofden en schoenen van de CAVALLUNA-artiesten, en vormt daarom de perfecte ambassadrice. Meer info en tickets voor ‘Land of A Thousand Dreams’ via: www.cavalluna.com.  “Ik ben geboren en getogen in Gent. Hoewel mijn ouders oorspronkelijk geen paardenmensen waren, zit intussen heel het gezin in de paarden. Ik rijd al sinds mijn 6 jaar, maar op mijn 10de verjaardag kreeg ik waar elk paardenmeisje van droomt: mijn eigen pony. Grasiya was oorspronkelijk bedoeld als knuffelpony, maar dat is lichtjes ontspoord. In 2018 reed ik mijn eerste wedstrijd. In april 2019 werden we tweede op het nationaal ponykampioenschap”, vertelt Mila met fonkelende ogen. Al van kinds af aan toont de jonge amazone een grote portie potentieel en talent.

Mila Braeckman (1)

Eerste succesvolle seizoen

Dat bevestigt ze nu wedstrijd na wedstrijd met haar paard Hopper. Gestaag galopperen ze richting de top: “Hopper heeft letterlijk de hele wereld gezien en hij kwam bij ons zodat ik kon leren van zijn ervaring. Mijn verwachtingen waren niet torenhoog, maar ondertussen hebben we ons eerste succesvolle seizoen achter de rug, waaronder een fantastisch EK Junioren. Hopper en ik zijn heel wat dromen aan het waarmaken!”  Mila’s huidige succes kwam er echter niet zomaar. In de afgelopen 12 jaar moest ze zich als jong meisje ook vaak aanpassen aan de noden van haar paard: “Toen Harrie kwam, de pony tussen Grasiya en Hopper, kreeg ik voor het eerst een echte uitdaging voorgeschoteld. Hij was verre van de simpelste pony, zeer nerveus onder het zadel. Hij dwong me ertoe om te leren communiceren op andere manieren dan dat ik gewend was.

Mila Braeckman (0)

Een soort bubbel rond ruiter en paard

Ik wou een manier vinden om hem ervan te overtuigen dat hij rust en zelfzekerheid bij mij kon vinden, want dat vond hij bij zichzelf niet. Ik hoopte dat we daar dan in de ring op zouden kunnen terugvallen.” Een succesvolle methode zo blijkt, want ook dit duo heeft heel wat mooie winnerslinten verzameld. “Dat is ook wat me zo aanspreekt bij CAVALLUNA. Het onvoorwaardelijke vertrouwen tussen paard en ruiter. Er zijn zo veel verschillende acts, maar het komt er allemaal op neer dat er gecommuniceerd wordt tussen de artiesten en hun paarden. Tussen alle drukte door ontstaat er een soort bubbel rond ruiter en paard. Dat wij als bezoeker dat dan van buitenaf mogen bekijken, is adembenemend. Of je nu aan vrijheidsdressuur doet, actief in de sport zit of alleen gaat wandelen, die communicatie staat altijd centraal.

Cavalluna 2023 (0)

Land of a Thousand Dream’s

Er valt zoveel te leven uit alle mogelijke vormen van werken met paarden. CAVALLUNA toont de uiterste vorm van vertrouwen en biedt de mogelijkheid om daar heel even midden in te gaan zitten.” CAVALLUNA – ‘Land of a Thousand Dream’s vertelt het avontuurlijke verhaal van Yuen die geboren is met zeldzame blauwe ogen, een teken van speciale talenten. Door haar bijzondere afkomst wordt ze achtervolgd door de kwaadaardige koninklijke adviseur Merl en zijn handlangers. Terwijl ze vlucht, hoort ze over het verre Land van Duizend Dromen, waar iedereen gewoon zichzelf kan zijn. Haar zoektocht naar deze mysterieuze plek leidt haar naar een Shaolin-meester, kung-fu vechters en een paardenfluisteraar, terwijl haar achtervolgers haar nog steeds op de hielen zitten. Zal het haar lukken om het fabelachtige Land van Duizend Dromen te bereiken? Een productie van CAVALLUNA die naar goede gewoonte een magische combinatie vormt tussen spectaculair horsemanship, indrukwekkende danschoreografieën en dromerige muziek.

Cavalluna 2023 (1)

60 majestueuze paarden en hun ongeloofelijke ruiters

Het verhaal, ontstaan uit de fantasie van Klaus Hillebrecht, wordt ook nu weer vertolkt door 60 majestueuze paarden en hun ongeloofelijke ruiters tegen een bewonderenswaardig decor en in samenwerking met een internationaal geprezen dansgezelschap. Het is uitkijken naar de terugkeer van de populairste rijteams uit heel Europa: high-class dressuur van het Portugese Luís Valença-team, halsbrekend trick riding van de Franse Hasta Luego Academy, een droomachtige vrijheidsdressuur van publiekslieveling Bartolo Messina of de impressionante Hongaarse post van het Italiaanse talent Diego Giona. Maar ook nieuwe gezichten zullen laten zien waartoe zij en hun prachtige paarden in staat zijn. De Spanjaard Alejandro Barrionuevo en de Duitse equipe Pfeifer, die een prominente rol krijgen in de show, zullen jong en oud betoveren met onvergelijkbare vuureffecten en snelle vrouwelijke kracht.

Cavalluna 2023 (2)

Foto’s: House Of Entertainment.

CAVALLUNA’s ‘Land of a Thousand Dreams’ komt op zaterdag 16 maart om 14:00 en 19:00 en zondag 17 maart 2024 om 15:00 naar het Antwerpse Sportpaleis. Meer info en tickets via: www.cavalluna.com.